Youghurt flatbread med figner og ruccola

Youghurt flatbread med figner og ruccola

Opskrift – Youghurt flatbread med figner og ruccola

4 portioner

Ingredienser:

Fladbrød

5 dl hvetemel
1 tsk salt
3 tsk bagepulver
½ tsk natron
4 kopper græsk yoghurt, 10%
1 portion cream cheese spread, se nedenfor
3-4 figner, delte
100 g ruccola
1 dl nødder, ristet og hakket
1-2 dl honning

Cream cheese spread

300 g flødeost
½ dl fløde
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, fint revet
½ citronskal, fint revet
salt
Sort peber

Hvordan du gør det:

Flatbread

Opvarm en ovn til ca. 250 ° C, og sæt en bageplade ind. Bland mel med salt, bagepulver og natron, og bland derefter med yoghurt til en dej. Rul dejen og skær i 6-8 stykker, afhængigt af hvor meget brød du ønsker. Rul hvert stykke aflange og flade, ca. 3-4 mm, med noget mel. Sæt brød direkte på bagepladen med en paletkniv, bages i 1-3 minutter. Ven derefter brødet og bag yderligere 2-3 minutter. Tag brødet ud, smør med cream chease spread og og toppings. Server direkte på skærebrættet.

Ta ut brödet, bred på cream cheese spread och toppa med resterande delar och servera direkt på skärbräda med kniv.

Cream cheese spread

Bland flødeost med fløde, olie og smag til med hvidløg, citronskal, salt og peber.

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfood-menu. Bla. nuddelsuppe, flatbread, satay og tandoorilaks.