Tandoorilaks i pita med Som Tom-salat

Opskrift - Tandoorilaks med Som Tom-salat

4 portioner

Ingredienser:

Tandoorilaks

1 kg laksefilet uden skind, opdelt i stykker, 4x4 cm
1 fed hvidløg, fint revet
1 ½ tsk ingefær, fint revet
1 spsk koriander, stødt
1 tsk spidskommen
1 tsk paprikapulver
1 tsk bukkehorn
½ tsk gurkemeje
¼ tsk cayennepeber
1 knivspids nellike, stødt
1 tsk salt
½ tsk sort peber
3 ½ kop yoghurt
¾ dl olie

Pita

5 dl hvedemel
1 tsk salt
3 tsk bagepulver
½ tsk natron
4 kopper græsk yoghurt, 10%

Raita

2½ dl græsk / tyrkisk yoghurt - 10%
2 ½ dl agurk, groft revet og presset
½ tsk spidskommen, ristet
½-1 tsk grøn chili, hakket
½ dl mynte, fint hakket
1 tsk salt
½ tsk sort peber

Som Tam

5 cocktail-tomater, halveret
2 thailandske chilier, skiver
1 spsk tørrede rejer (fås i asiatisk butik)
1 ½ spsk fiskesauce
1 fed hvidløg
6 haricots verts
5 dl revet grøn papaya eller hvidkål
½-1 friskpresset lime
1 ½ spiseskefuld palmesukker
2 spsk jordnødder, ristede

Hvordan du gør det:

Tandoorilaks

Først rører du alle ingredienser i en skål til marinaden. Laksestykkerne vendes i marinaden. Lad dem marinere mellem 2-4 timer i køleskabet.

Tænd ovnen ved 200 ° C med grill. Placer fiskestykkerne på en bageplade med folie / bagpapir på, hvorefter du pensler hvert stykke med lidt olie. Sæt pladen i ovnen i 6-8 minutter. Serveres på fladbrød med Som Tam salat og Raita.

Pita

Bland mel med salt, bagepulver og natron. Bland derefter med yoghurt til en dej. Rul dejen ud og skær dem i 8-16 stykker, afhængigt af hvor meget brød du ønsker. Rul hvert stykke til en 3-4 mm tykkelse med lidt mel og steg derefter på begge sider på en varm pande, så brødet tager farve. Serveres direkte fra panden.

Raita

Bland alle ingredienser og smag til med salt, peber – eventuelt ekstra mynte.

Som Tam

Mos tomaterne med chili, rejer, fiskesauce, hvidløg og haricots verts. Vend den revne papaya i (alternativt kål) og smag til med limesaft, sukker og mere fiskesauce. Top med nødder.

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfood-menu. Bla. nuddelsuppe, flatbread, satay og tandoorilaks.