4 portioner
1 kg laksefilet uden skind skåret i ca. 4x4 cm store tern
¾ dl olie
1 fed fint revet hvidløg
1½ tsk. fint revet frisk ingefær
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt bukkehornsfrø
½ tsk. gurkemeje
¼ tsk. cayennepeber
1 knivspids stødt nellike
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber
3½ dl yoghurt
5 dl hvedemel
1 tsk. salt
3 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
4 dl græsk yoghurt 10 %
2½ dl græsk eller tyrkisk yoghurt 10 %
2½ dl groftrevet agurk presset fri for vand
½ tsk. spidskommen
½-1 tsk. finthakket grøn chili
½ dl finthakket frisk mynte
1 tsk. salt
½ tsk. peber
5 cocktailtomater skåret midt over
1-2 fintsnittede chilipebre
1 spsk. tørrede rejer (fås i asiatiske butikker)
1½ spsk. fiskesauce
1 fed hvidløg
6 hakkede grønne bønner
5 dl revet umoden papaya
Saft af ½-1 lime
1½ spsk. palmesukker
2 spsk. ristede peanuts
Rør alle marinadeingredienserne sammen og vend lakseternene godt rundt i marinaden. Lad dem marinere 2-4 timer i køleskabet.
Sæt ovnen på 200°C med grillfunktion. Læg lakseternene på en bageplade dækket af stanniol eller bagepapir og pensl hvert stykke med lidt olie. Sæt pladen i ovnen i 6-8 minutter. Serveres på fladbrød med papayasalat og raita.
Bland mel, salt, bagepulver og natron. Tilsæt yoghurt og saml dejen. Rul dejen ud og skær den i 8-16 stykker alt efter, hvor mange pitabrød du vil have. Drys mel på bordet og rul hvert stykke ud til en tykkelse på 3-4 mm. Steg hvert brød på begge sider på en varm pande, indtil det tager farve. Servér direkte fra panden.
Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber og eventuelt ekstra mynte.
Mos tomaterne i en morter med chili, tørrede rejer, fiskesauce, hvidløg og grønne bønner. Vend blandingen sammen med den revne papaya og smag til med limesaft, sukker og mere fiskesauce. Drys med peanuts.
Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød og sataykylling.