Opskrift – Dumplings og forårsruller med dip & pickles

Opskrift – Dumplings og forårsruller med dip & pickles

4 portioner

Ingredienser:

Dumplings & Forårsruller

1 stk færdige dumplings / forårsruller
1 skål med sprød salat
1 skål med friske urter, f.eks. koriander, mynte, purløg, thailandske basilikum, dild

Nouc Mam gung

1 dl rørsukker
5 cm ingefær, skrællet og i skiver
2 fed hvidløg, knust
2 bird’s eye chilis, skiver
1 dl fiskesauce
2 spsk limesaft, nypresset
1 håndfuld koriander, finthakket

Soja/eddike dip

2 spsk sukker
2 spsk varmt vand
4 spsk soja
2 tsk ris-eddike
2 tsk chiliolie
2 tsk hvidløg, finthakket
2 tsk sesamfrø, stegt
1 tsk sesamolie

Do Chuan - Daikon & carrot pickles

1 stor gulerod, tyndt skåret
½ kg radise, fint strimlet
1 tsk salt
1 ½ dl sukker
3 ½ dl ris-eddike
2 kopper lunkent vand

Picklad Hanoi style chili

3 Bird's Eye-chili, tyndt skåret
6 skiver hvidløg, tyndt skiver
1 ½ dl eddike
1 kop sukker
1 tsk salt

Hvordan du gør det:

Dumplings & Forårsruller

Tilbered dumplings og forårsrullerne i henhold til emballagen. Du kan sikre, at frituren er varm nok ved at dyppe et køkkenredskab af træ i olien. Hvis den begynder at boble, er den klar til fritterning, cirka 180 ° C. Til dampende dumplings, dampindsats, som du lægger et bagepapir på (gør det lettere at fjerne dumplings når klar). Hak friske urter til topping.

Nouc Mam gung

Læg alt sukker, ingefær, hvidløg og chili i en mixer eller moter og mos sammen. Tænd for fiskesauce og limesaft og bland sammen. Tilsæt koriander læg i en dip-skål

Soja/eddike dip
Bland alle ingredienser og smag til med eddike og sesamolie.

Do Chuan

"Mos" gulerod, radise og salt sammen i en skål og lad det stå i 5 minutter. Si og skyl med koldt vand. Læg tilbage i skålen, og tilsæt sukker, eddike og vand, rør rundt og lad det sidde i en time, før det bruges.

Hanoi style chili

Bland alle ingredienser sammen i en skål og lad det trække i mindst 20 minutter.

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfood-menu. Bla. nuddelsuppe, flatbread, satay og tandoorilaks.