4 portioner
1 pakke frosne miniforårsruller eller dumplings
1 lille hoved sprød salat
1 bundt friske urter, f.eks. koriander, mynte, purløg, thaibasilikum eller dild
1 dl rørsukker
5 cm skrællet og snittet frisk ingefær
2 fed presset eller finthakket hvidløg
2 bird’s eye-chilier i tynde skiver
1 dl fiskesauce
2 spsk. friskpresset lime
1 håndfuld finthakket koriander
2 spsk. sukker
2 spsk. varmt vand
4 spsk. soja
2 tsk. riseddike
2 tsk. chiliolie
2 tsk. finthakket hvidløg
2 tsk. ristede sesamfrø
1 tsk. sesamolie
1 stor gulerod i tynde skiver
½ kg fintstrimlet ræddike
1 tsk. salt
1½ dl sukker
3½ dl riseddike
2 dl lunkent vand
3 bird's eye-chilier i tynde skiver
6 fed hvidløg i tynde skiver
1½ dl eddike
1 dl sukker
1 tsk. salt
Tilbered dumplingerne eller forårsrullerne efter anvisningen på pakken. Snit salaten og hak urterne.
Blend sukker, ingefær, hvidløg og chili til en fast pasta eller mos det sammen i en morter. Tilsæt fiskesauce, limesaft og koriander og rør godt rundt.
Bland alle ingredienser og smag til med eddike og sesamolie.
Bland gulerod, ræddike og salt godt sammen i en skål og lad det stå i 5 minutter. Hæld blandingen i en sigte og skyl med koldt vand. Læg grøntsagerne tilbage i skålen og bland med sukker, eddike og vand. Lad grøntsagerne stå og trække i mindst 1 time før servering.
Bland alle ingredienser sammen i en skål og lad det trække i mindst 20 minutter.
Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød, sataykylling og tandoorilaks.