Spies' produktchef, Carlos Cebrian fortæller om de forskellige typer af All Inclusive og giver gode tips til din All Inclusive-ferie.
Lad os slå fast allerede nu, at der findes tusind forskellige varianter af All Inclusive, og det samme gælder for kvaliteten. Der findes efter min mening også to andre varianter, nemlig passiv og aktiv All Inclusive. Den passive findes mest i Caribien og på de 5-stjernede hoteller, og jo lavere kategori af hotel, jo mere aktiv.kiske køkken, den lokale øl og vin gør det til en god oplevelse næsten hver gang.
Du behøver ikke selv at gå op i baren og hente din drink. De kommer og serverer den ved bordet eller solstolen. Vil du slippe for selv at hente din mad i buffeten, så findes der flere a la carte-restauranter på hotellet eller gratis roomservice. Du behøver ikke at tænke på, hvad klokken er, da der serveres mad og drikke 24 timer i døgnet.
Her gælder det om selv at finde baren og ofte vente lidt i kø, inden drinken bliver serveret. Alle måltider serveres som buffet, hvilket betyder selvservering af både mad og drikke. Er der mulighed for roomservice, koster både maden og leveringen. Der er ofte begrænsede tider for servering af mad, drikke og is, så hold øje med klokken.
Det skal dog siges, at kvaliteten af mad og drikke i visse tilfælde kan være mindst lige så god på et aktivt som et passivt All Inclusivehotel, men at hotellets kategori naturligvis også afspejles i All Inclusive-konceptet. Personligt tror jeg, at den aktive egner sig mere til børnefamilier og den passive til de, der rejser uden børn.
Når man skal vælge et All Inclusive-hotel, er det en god ide så hurtigt som muligt at beslutte sig for, hvad der er vigtigt. Er det is til børnene, antallet af restauranter og barer, udbuddet af gratis aktiviteter, kvaliteten på spiritus og vin eller noget helt andet. Vælg gerne en kategori højere, end du normalt gør. Det vil du blive glad for, når du sidder i restauranten eller nyder din Gin Tonic i baren.
1) På hjemrejsedagen slutter All Inclusive ofte kl. 12, så tag gerne et tidligt fly hjem.
2) Giv drikkepenge til bar- og serveringspersonalet også selvom det er All Inclusive og gerne i starten af din ferie. Det kan give lidt bedre og hurtigere service, måske også et godt bord på terrassen til middagen.
3) På hoteller med mange børnefamilier (f.eks. Sunwing) kan det være en idé at vente lidt og ikke spise, så snart restauranten åbner. På den måde slipper du ofte for de lange køer.
4) Spørg i baren hvilken slags spiritus, som indgår. Ofte findes der en bedre gin eller rom, end den de serverer for ”alle andre”.
5) Reservér bord så tidligt som muligt til de a la carterestauranter, som evt. indgår, da der ofte er rift om pladserne.
6) Tag dig tid den første dag til at gennemgå udvalget af restauranter og barer og deres åbningstider. Det er synd, hvis man først på den sidste dag finder den lækre strandbar, hvor man kan få en Mojito i solnedgangen.
7) Ofte er det bedre at vælge et stort hotel, som kun har All Inclusive-gæster, og som er bygget til det formål. Det plejer at betyde mere plads og højere kvalitet på mad og drikke.
8) Vil du have 5-stjernede madoplevelser, skal du ikke booke et kategori 3-hotel og omvendt.
9) Gå en tur rundt om buffeten og få et overblik og prøv at dele måltiderne op i tre dele, så du ikke blander forret, hovedret og dessert på den første tallerken.
10) På mange hoteller kan du få en picnickurv, hvis du skal på udflugt. Glem ikke at tjekke dette i receptionen.
Her har du på forhånd betalt for alle måltider - også dem indimellem - drikkevarer og mange af hotellets faciliteter.
På mange af vores hoteller kan du vælge All Inclusive eller andre fordelagtige måltidspakker.
Rigtig mange mennesker vælger rejser med All Inclusive. Vi fortæller hvorfor det er blevet så populært og hvem det henvender sig til.