Dampede bao med svinekød

Dampede bao med svinekød

Opskrift på bao med svinekød

4 portioner

Ingredienser:

Bao

1 tsk. tørgær
2 dl varmt vand
5 dl hvedemel
2½ dl maizena
5 spsk. sukker
1 tsk. salt
3/4 dl majsolie
2½ tsk. bagepulver
Olie til pensling

Fyld til hver bao:

1 sprødt salatblad
1 tsk. syltede rødløg
2 skiver xa xiu-svinekød, se opskrift nedenfor (tofu kan også bruges)
2-3 skiver agurk
½-1 spsk. hoisinsovs

Xa xiu-svinekød

500 g svinekam eller nakkesteg skåret i 5 cm tykke strimler
2 spsk. ketchup
1 fed fint revet hvidløg
1 spsk. rød frugtfarve
2 spsk. soja
2 spsk. kinesisk risvin eller tør sherry
2 spsk. østerssauce
2 spsk. hoisinsovs
½ spsk. sesamolie
3 spsk. honning
1 spsk. råsukker
1 tsk. salt
1 tsk. kinesisk five spice-krydderiblanding
Peber

Fremgangsmåde:

Bao

Bland gær og vand i en røreskål og lad det stå i 5 minutter. Bland mel, maizena, sukker, salt og olie i. Lad røremaskinen køre på den laveste hastighed, indtil dejen er blevet til en fast ”bold”. Læg plastfolie over skålen og lad dejen hæve i 2 timer. Fjern plastfolien og bland bagepulveret i - tilsæt evt. 1-2 tsk. vand, så det bliver helt opløst. Lad dejen hvile i yderligere 15 minutter. Mens dejen hviler, skæres bagepapir ud i 10 x 10 cm store stykker.

Tag dejen ud og lav en lang rulle, som du deler i 10-12 stykker. Rul dejstykkerne ud i aflange plader, som du pensler med olie. Fold dejpladerne sammen og læg hver "lomme" på et stykke bagepapir. Anbring derefter dejlommerne i en dampkurv, læg låget på og sæt kurven over en gryde med kogende vand. Hvis du har en dampovn, skal den stå på 100 % damp og 100°C. Damp brødet i ca. 8 minutter og tag derefter dampkurven af varmen. Fyld brødene, mens de endnu er lune, og servér straks.

Xa xiu-svinekød

Bland alle ingredienser sammen i en skål og lad kødstrimlerne marinere i lagen i 2-3 timer i køleskabet. Sæt ovnen på 200°C med grillfunktion. Tag kødet op af marinaden, læg strimlerne på en rist over en bageplade dækket med stanniol, og pensl kødet med lidt af marinaden. Sæt pladen midt i ovnen og grill kødet i 15-25 minutter, alt efter hvilken slags kød du bruger. Vend kødet, pensl igen med marinaden og grill i 10-20 minutter til. Tag kødet ud og tjek, at det er færdigstegt. Pensl derefter en sidste gang med marinaden og lad kødet hvile i 5-10 minutter. Skær evt. kødet i mindre stykker og fyld det i de nybagte bao-buns sammen med de øvrige ingredienser.

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød, sataykylling og tandoorilaks.