Bao-brød med svinekød

Bao-brød med svinekød

Opskrift - Bao-brød med svinekød

4 portioner

Ingredienser:

Bao-brød

1 tsk tørgær
2 dl varmt vand
5 dl hvedemel
2½ dl majs
5 spsk sukker
1 tsk salt
3/4 dl majsolie
2½ tsk bagepulver
Olie til pensling

Fyld per Bao-brød

**1 stykke sprød salat
1 ksp syltede rødløg
2 skiver Xa Xiu svinekød, se opskrift nedenfor alt tofu som veg
2-3 skiver agurk i skiver
½-1 spsk Hoisin-sauce

Xa Xiu pork

500 g svinekød eller svinekam, skåret i 5 cm tykke "strimler"
2 spsk ketchup
1 fed hvidløg, fint revet
1 spsk rød madfarve
2 spsk soja
2 spsk kinesisk risvin eller tør sherry
2 spsk østerssauce
2 spsk hoisinsauce
½ spsk sesamolie
3 spsk honning
1 spsk råsukker
1 tsk salt
1 tsk 5 krydderier, kinesisk krydderiblanding
Sort peber

Hvordan du gør det:

Bao-brød

Bland gær og vand i en skål til en røremaskine, lad det stå i 5 minutter. Bland mel, majs, sukker, salt og olie i. Lad røremaskinen køre på den laveste hastighed og bland dejen til et fast ”bold”. Sæt plastfolie oven på skålen, og lad det hæve i 2 timer. Fjern plastfolien og bland bagepulveret i, evt. med 1-2 tsk vand så det opløses helt. Lad det hvile yderligere 15 minutter. Mens dejen hviler, skæres bagepapir ud i stykker a 10 x 10 cm.

Tag dejen ud og lav en lang rulle, som du deler i 10-12 stykker. Rul dejstykkerne ud i aflange plader, som du pensler på toppen med olie. Fold dejpladerne sammen og placer hver "lomme" på et stykke bagepapir. Læg dejlommerne i en dampkurv, læg låg på og læg dem i en gryde med kogende vand. (Hvis du har en dampovn, sæt den på 100% damp og 100 ° C). Damp brødet i cirka 8 minutter, og tag derefter gryden ud. Fyld dem (se nedenfor), mens de er lunkne og serverer direkte.

Xa Xiu pork

Tag dejen ud og lav en lang rulle, som du deler i 10-12 stykker. Rul dejstykkerne ud i aflange plader, som du pensler på toppen med olie. Fold dejpladerne sammen og placer hver "lomme" på et stykke bagepapir. Læg dejlommerne i en dampkurv, læg låg på og læg dem i en gryde med kogende vand. (Hvis du har en dampovn, sæt den på 100% damp og 100 ° C). Damp brødet i cirka 8 minutter, og tag derefter gryden ud. Fyld dem (se nedenfor), mens de er lunkne og serverer direkte.

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfood-menu. Bla. nuddelsuppe, flatbread, satay og tandoorilaks.