Churros med to slags dip og bacon/karamelpopcorn

Churros med to slags dip og bacon/karamelpopcorn

Opskrift på churros og bacon/karamelpopcorn

4 portioner

Ingredienser:

Churros

2½ dl mælk
120 g smør
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
2½ dl hvedemel
5 æg
Olie til fritering
Lidt sukker blandet med kanel

Chokoladedip

200 g mørk chokolade brækket i små stykker
2 dl fløde
100 gram smør
1 dl sukker
1 tsk. stødt kanel

Saltkarameldip

200 g sukker
90 g smør i tern
120 ml fløde
1-2 tsk. havsalt

Fremgangsmåde:

Churros

Varm mælken med smør, salt og sukker i en gryde, bland melet i og kog det sammen under konstant piskning i ca. 3 minutter, til massen slipper grydens sider. Hæld massen i en kold skål og pisk æggene i et ad gangen. Varm olien til 180°C og kom dejen i en sprøjtepose. Skær et hul på omkring ½ cm i sprøjteposen og pres 50-80 g ned i olien (et tryk med hånden) og lad dejstykkerne blive gyldenbrune. Vend dem efter ca. 2 minutter.

Tag de færdige churros op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, før du vender dem i kanelsukker.

Chokoladedip

Læg alle ingredienserne i en gryde og varm langsomt op under omrøring - det må endelig ikke koge. Smag til med kanel og sukker og servér dippen varm eller lun til de færdige churros.

Saltkarameldip

Kom sukkeret i en gryde og varm det op ved jævn varme uden at røre rundt. Lad sukkeret blive gyldenbrunt og ryst jævnligt gryden, så alt sukkeret smelter. Tilsæt smør og rør i massen med en træske, indtil alt smørret er smeltet. Tag gryden fra varmen, pisk fløden i massen, sæt gryden tilbage på kogepladen og kog under omrøring i 1-2 minutter. Tag gryden fra varmen og rør salt i. Lad dippen køle lidt af, før den serveres.

Bacon/karamelpopcorn

Lad smørret bruse op i en gryde og pisk derefter sukker, sirup og salt i. Rør rundt og lad karamellen koge ved god varme, indtil temperaturen er ca. 125°C. Tag gryden fra varmen og rør natron i karamellen. Tilsæt bacon, når karamelmassen begynder at hæve lidt op.

Fordel popcornene på to smurte bageplader og hæld karamellen over - vend godt, så alle popcorn bliver dækket. Sæt pladerne i ovnen ved 125°C i ca. 45 minutter. Rør ca. hvert 15. minut, så karamellen bliver ordentligt fordelt. Tag pladerne ud og lad det popcornene køle af. Opbevares i en lufttæt beholder.

Ingredienser

2½ l færdige popcorn
125 g sprødstegt bacon smuldret i små stykker
125 g smør
2½ dl rørsukker
3/4 dl glukosesirup
1 tsk. havsalt
½ tsk. natron

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød, sataykylling og tandoorilaks.