: Churros med 2 slags dipp og + bacon- og karamel-popcorn

Churros med 2 slags dipp og + bacon- og karamel-popcorn

Opskrift på churros med to slags dip og bacon/karamel-popcorn

4 portioner

Ingredienser:

Churros

2 ½ dl mælk
120 gram smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 ½ dl hvedemel
5 æg
olie at stege i
sukker
kanel

Chokladedip

200 g mørk chokolade, opdelt i stykker
2 dl fløde
100 gram smør
1 kop sukker
1 tsk kanel, stødt

Salt karamel-dip

200 g sukker
90 g smør, terninger
120 ml fløde
1-2 tsk havsalt

Hvordan du gør de:

Churros

Kog mælk, smør, salt og sukker. Bland melet og rist det hele i en gryde i ca. tre minutter, indtil massen frigøres fra kanterne. Hæld massen i en kold skål og bland æggene i et ad gangen. Læg dejen i en sprøjtepose og opvarm stegeolien til 180 ° C. Skær et hul på ca. 0,5 cm i sprøjeposen og pres ca. 50-80 g ned (et tryk med hånden) ind i olien og stege gyldenbrun. Vend efter cirka to minutter.

Tag de færdige churros op og læg på køkkenrulle, så overskydende olie løber af. Vend i kanel og sukker.

Chokoladedip

Læg alle ingredienser i en gryde og opvarm langsomt under omrøring, kog ikke. Smag til med kanel og
sukker, server varm eller lunken til churros eller lignende

Salt karameldip

Put sukker i en gryde og varm på medium temperatur, uden at røre rundt. Smelt sukkeret gyldenbrunt, ryst løbende blandingen, så usmeltet sukker smeltes ind i karamelblandingen. Tilsæt smør og rør med træske, indtil alt smør er væk. Fjern det fra varmen og pisk fløden i, sæt tilbage på kogepladen og kog under omrøring i 1-2 minutter. Fjern fra varmen og rør salt i, lad det afkøle lidt og server derefter churros.

Bacon- & karamel-popcorn

Smelt smøret i en gryde, indtil det begynder at ”bruse”. Pisk sukker, majssirup og salt i. Rør rundt og lad det simre, indtil karamellen kommer når en temperatur på ca. 125 ° C. Fjern det fra varmen og rør natron i. Når karamellen
begynder at "løfte" røres bacon i.

Del popcorn i 1-2 smurte bageplader, og fordel derefter karamellen ovenpå, vend popcornene, så karamellen kommer overalt. Sæt pladerne i ovnen ved 125 ° C i cirka 45 minutter under omrøring hvert 15. Minut, så
karamellen smelter og fordeles på popcornene. Tag ud og lad det køle af, opbevares i lufttæt emballage.

Ingredienser

2 ½ l popcorn, poppede
125 gram bacon, sprødstegt og smuldret
125 gram smør
2 ½ dl råsukker
3/4 dl majssirup / glukose
1 tsk havsalt
½ tsk natron

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfood-menu. Bla. nuddelsuppe, flatbread, satay og tandoorilaks.