Korean fried chicken

Korean fried chicken

Opskrift – Korean fried chicken

4 portioner

Ingredienser:

Kyllingmarinade

1 kg kyllingefilet, skåret i 3 cm stykker
1 tsk salt
'1 kniv* sort peber
1 spsk ingefær, fint revet
2 spsk mirin

Dej

1 dl vand
½ + 2 dl kartoffelmel
4 kopper tempuramix
1 tsk salt
olie at stege i

Sauce

2 spsk olie
3 skiver hvidløg, fint revet
1 dl ketchup (Heinz)
1 kop rissirup al glukose
¼ kop sukker
4 spsk gochujang - koreansk chilipasta
1 spsk æblecider-eddike
1 spsk fiskesauce
½ tsk salt

Toppings

Sesamfrø
Salatløg, tyndt skåret

Hvordan du gør det:

Fried chicken

Bland alle ingredienserne til kyllingemarinaden i en skål og lad det marinere i 30 min.

I mellemtiden kan du starte på dejen. Bland vand og ½ dl kartoffelmel i skålen og lad stå i 10 minutter. Bland det resterende kartoffelmel med tempuramix og salt. Læg halvdelen af melet i en kraftig pose og fyld med 1/3 af kyllingestykkerne, ryst ordentligt, så kyllingen er ordentligt dækket. Tag ud og læg i et dørslag,
ryst overskydende mel af. Steg kyllingestykker flere omgange i varm olie på 140 ° C i cirka 4-5 minutter,
Tag ud og fortsæt, indtil alle kyllingestykker er færdige.

Hæv olietemperaturen til 180 ° C, og steg kyllingen sprød, ca. 2-3 minutter. Vend i den varm sauce ind (se nedenfor), og server derefter til udveksling med toppings.

Sauce

Put olie i en gryde, svits hvidløg og put derefter de resterende ingredienser i, kog op og tag det hurtigt af. Server over kylling med toppings.

Flere opskrifter

Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfood-menu. Bla. nuddelsuppe, flatbread, satay og tandoorilaks.