Tapas er en klassisk del af det spanske køkken, og selv om intet slår at nyde de små godbidder på en tapasrestaurant i [Spanien](/spanien), kan du heldigvis også selv trylle dem frem hjemme i køkkenet. Prøv f.eks. disse opskrifter, som er beregnet til 4-6 personer.
• 0,5 dl olivenolie
• 4 bagekartofler
• 1 zittauerløg
• 200 g chorizo
• 5 æg
• Salt og peber
Tortilla Española – kartoffelomelet med løg og chorizo.
• 1,5 dl olivenolie
• 4 fed hvidløg
• 1 tsk. chiliflakes
• 20-25 store rejer med skal
• Saft fra 1 citron
• 0,5 dl cognac
• 1 tsk. paprika
• 1 spsk. persille
• Salt og peber
• Godt brød til servering
Klassikeren gambas al ajillo går lynhurtigt at lave og smager helt fantastisk.
• 3-4 pressede hvidløgsfed
• 1 tsk. salt
• 2 æggeblommer
• 2,5 dl ekstra jomfruolivenolie
• 1-2 spsk. friskpresset citronsaft
Det er supernemt at lave pimientos de padrón.
• 500 g friske pimientos de padrón (små grønne peberfrugter)
• Olivenolie
• Havsalt