
Grillet sataykylling med peanutsovs og pickles
Opskrift på grillet sataykylling
4 portioner
Ingredienser:
Sataykylling
500 g kyllingelårfilet eller fast tofu i strimler
1½ dl kokosmælk
2 spsk. karry
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Peanutsovs
2 dl kokosmælk
2-3 tsk. rød karrypasta
1-2 spsk. fiskesauce
4 spsk. peanutbutter
1 spsk. æbleeddike
Rørsukker og salt
Pickles
1 agurk skåret i tynde skiver
1 finthakket grøn mild chili
2 skalotteløg skåret i tynde skiver
4 spsk. sukker
3/4 dl hvidvinseddike
3/4 dl vand
Fremgangsmåde:
Sataykylling
Bland kokosmælken med karry, sukker og salt og lad kyllingekødet eller tofuen marinere i ca. 20 minutter.
Træk strimlerne på spyd og grill eller steg dem. Servér med peanutsovs og agurkepickles.
Peanutsovs
Varm kokosmælken, rør karrypastaen i og lad den blive opløst. Tilsæt derefter peanutbutter og de øvrige ingredienser og kog sovsen sammen. Smag til med sukker og salt.
Pickles
Bland alle ingredienser og lad det stå og trække i en halv times tid. Servér sammen sataykylling og peanutsovs.

Flere opskrifter
Her finder du flere lækre opskrifter fra vores nye streetfoodmenu, bl.a. nudelsuppe, fladbrød og tandoorilaks.