Logo til Spies

Gran Canaria

Papuga Holidays

Cykelferie på Gran Canaria med Papuga Holidays

Hvornår: 30/11 - 7/12 2024
Pris fra: 10.998,- pr. person inkl. halvpension og cykleprogram
Afrejse fra: Billund og København

  • Danske cykelguider
  • Fokus på det sociale fællesskab
  • 2 niveauer hver dag
  • Vi cykler i fællesskab: alle mand ud - alle mand hjem

Det er absolut ikke uden grund, at Gran Canaria bliver skamrost for sit fantastiske cykelterræn. Kombinationen af et dejligt mildt klima, gode cykelveje og flotte udsigter gør den kanariske ø til et oplagt rejsemål for vinterens cykelferie.

Vores mission er at tilbyde oplevelser med et socialt indhold, som ofte leder til vedvarende venskaber. Det handler i høj grad om at tilbyde kunderne den ægte vare, hvor der er plads til spontane indslag, godt humør, og hvor man får en helt særlig oplevelse med hjem i erindringen. Kort sagt – det handler om at få en god og minderig ferie.

Program og holdinddeling på rejsen

Uanset ambitions- og træningsniveau har Gran Canaria cykelruter, der passer de fleste. Med to daglige niveauer er der rig mulighed for at få pulsen op på de lange stigninger i det bjergrige terræn, men der er også mulighed for at vælge et lettere alternativ på en af de mindre udfordrende ture.

Ruterne og mulighederne er mange, især når det gælder strækninger på 60-100 km, hvilket passer helt perfekt til vores koncept og cykelferie. Fælles for alle ruter er, at de undervejs byder på masser af smukke udsigter samt mulighed for frokost og kaffepauser på små hyggelige caféer.

Med den sydlige del af øen som udgangspunkt har vi et stort udvalg af flotte cykelruter, og med ophold på et lækkert cykelvenligt hotel er rammerne på plads for en uforglemmelig cykelferie i det spanske paradis.

Efter morgenmaden står guiderne klar foran hotellet, hvor vi mødes og fordeler holdene. Vi kører hver dag med to forskellige niveauer, og det står dig frit for, hvilket hold du vil med.

Vi kører fra hotellet kl. 9, og alt efter distancen er vi tilbage i tidsrummet kl. 14.30 - 16.30. Guiderne kender ruterne, og der er indlagt pauser undervejs. Vi spiser frokost ude i terrænet på en de hyggelige lokale cafeer (egenbetaling - typisk 8-15 euro pr. person for en sandwich og en sodavand).

Der vil være tilbud om cykling alle seks dage, men du er selvfølgelig velkommen til at tage en hviledag i løbet af ugen og nyde hotellets faciliteter. Vores koncept er cykling og hygge med fokus på det sociale fællesskab.

Vi afholder hver dag et kort informationsmøde, hvor den efterfølgende dags ruter gennemgås, inden vi spiser fælles aftensmad cirka kl. 19.30.

Detaljeret program:

Dag 1
Ankomst, check-in og afslapning.

Dag 2
Den første dag handler det om at blive komfortabel med cyklen, klimaet og de øvrige deltagere, så vi har planlagt en rute, hvor der er plads til det hele.

70 km - 1400 hm

De Ambitiøse
(ca. 28-30 km/t ad flad vej)
70 km og 1200 hm.
Vi stifter bekendtskab med bjergene efter få kilometer og har en 10 km opstigning til den flotteste udsigt. Herefter lidt ned igen mod næste opstigning. På toppen er vi ca. halvvejs på dagens rute og det går nedad på de fineste veje.

De Hæderlige
(ca. 25 km/t ad flad vej)
64 km og 700 hm.
Vi cykler langs sydkysten hele tiden med mange små bakker. Flot tur. Vejen ender brat da et bjergskred for flere år siden afskar Port Mogan fra resten af byerne langs kysten.

Dag 3
Ambitiøse:
104 km og 1400 hm.
Næsten 60 km pukkelpiste lang sydkysten inden vi rammer en dæmning pænt stykke oppe i bjergene. Kæden bliver lidt stram undervejs. Næsten ned igen inden vi igen kører opad – op til et delfinarie.

De hæderlige:
75 km og 1100 hm.
Vi cykler nordpå langs kysten inden vi for første gang rammer de rigtige bjerge. Grundet den lave vegetation kan vi se langt frem/op. Her er de flotteste udsigter. Efter 37 km er vi på toppen og det går nedad.

Dag 4
De ambitiøse:
74 km og 1000 hm.
Igen lidt nord inden bjergene. Du bliver igen i dag fristet til at stoppe op og tage billeder. Fra i morgen strammer det til!!

De hæderlige:
58 km og 1.00 hm.
Vi rammer bjergene efter kort tid. Her venter et par kilometer med ret stram kæde inden vi er oppe på et plateau og slutter oppe ved en dæmning. Næsten ned igen inden vi kører op til delfinerne.

Dag 5
De ambitiøse:
96 km og 2300 hm. - Kongeetape
Op over øens højeste punkt i 1.900 oh. Her møder vi to-cifrede stigninger og lavere temperaturer. Fantastisk tur med en velfortjent øl tilbage på hotellet

De hæderlige:
70 og 1.300 hm. - Kongetape.
Vi stifter bekendtskab med bjergene efter få kilometer og har en 10 km opstigning til den flotteste udsigt. Herefter lidt ned igen mod næste opstigning. På toppen er vi ca. halvvejs på dagens rute og det går nedad på de fineste veje.

Dag 6
De ambitiøse:
110 og 1800 hm. - Dronningeetape.
Vi cykler lidt sydover inden vi drejer ind og op. Et par passager med stram kæde venter inden vi rammer toppunktet ved ca. 68 km – og frokosten. Igen - smukke udsigter med små samfund langt oppe i bjergene.

De hæderlige:
63 og 800 hm.
Vi bevæger os nordpå langs kysten i lang tid inden vi drejer venstre og op i bjergene. Her venter de flotteste udkigspunkter – ind i bjergene og ud over kysten. Ned igen og som regel altid medvind hjem.

Dag 7
De ambitiøse og de hæderlige:
78 km og 1.200 hm.
Vi slutter ugen af med en fælles tur for begge hold. Ud/hjem tur. Følges ad de første 20 km, herefter eget tempo op til hvor vejen slutter – heldigvis også en meget hyggelig cafe. Eget tempo ned, opsamling og paradekørsel hjem til hotellet.

Dag 8 - Hjemrejse
Guiderne vil oplyse de nøjagtige afhentningstidspunkter.

Din guide

Steen Bach

Steen har deltaget på utallige cykelrejser som både guide og servicemand. Han kender konceptet og ruterne, så du er i gode hænder hos Steen. Samtidig er der altid plads til en god historie og hygge.

Hvem er Papuga Holidays?

Det hele startede i 2003, hvor Team Rynkeby skulle cykle til Paris for andet år i træk. De havde brug for en partner til at hjælpe dem, og det blev Papuga – et samarbejde vi i fællesskab udviklede gennem otte år. I 2011 startede vi konceptet “Vi Cykler Sammen”, som senere kom til at hedde Papuga Tours og blev solgt 2022.

Alligevel var lysten og motivation for at skabe unikke kvalitetsrejser til den aktive gæst stadig intakt, og da muligheden for at etablere Papuga Holidays opstod, var vi klar.
Holdet bag Papuga Holidays består af Gitte og Carsten Papuga samt alle vores dygtige guider, du kommer til at møde på rejserne.

Se alle aktive ferier med Papuga Holidays

Her skal du bo

Caybeach Meloneras

Caybeach Meloneras

Caybeach Meloneras er et populært hotel med en god beliggenhed i Costa Meloneras. Fra hotellet har du gåafstand til både klitterne i Maspalomas og Meloneras-stranden. hotellet både motionsrum, padelbane og minigolf, og kunne du tænke dig en afslappende stund, kan du bestille massage eller gå i sauna.

Praktisk information om rejsen

Hvad indgår?

Rejsens pris er fra 10.998,- pr. person

  • Fly med Sunclass Airlines t/r
  • Mad ombord på flyet
  • 15 kg bagage + 5 kg håndbagage
  • Bus fra lufthavnen til hotellet t/r
  • Hotelophold i delt dobbeltværelse
  • Halvpension (morgen- og aftensmad)
  • 6 dages cykelprogram

Prisen er pr. person ved to personer i delt dobbeltværelse.

Enkeltværelse eller delelejlighed

  • Enkeltværelse koster fra 14.198,-
    Alternativt kan man dele et dobbeltværelse med en anden deltager af samme køn. Spies sætter jer sammen, som det bedst passer.

Vær også opmærksom på

  • Skatter og afgifter: Myndighederne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesats gælder pr. person pr. nat: 4,40 EUR.

Cykelleje eller egen cykel

Leje af cykel:
Vi anbefaler, at du lejer en cykel gennem vores lokale samarbejdspartner.

Læs mere om leje af cykel hos Papuga.

Medbring egen cykel:
Du kan medbringe din egen cykel på flyet. Vi transporterer den ud til hotellet, så den er klar til dig. Pris: 1.100,-.
Hotellet tilbyder gratis cykelgarage til gæsterne.

Om flyrejsen

Vi flyver med Sunclass Airlines.

Afrejse fra København kl. 07.55, ankomst på Gran Canaria kl. 12.25
Hjemrejse fra Gran Canaria kl. 13.25, ankomst i København kl. 19.45

Afrejse fra Billund kl. 07.20, ankomst på Gran Canaira kl. 11.25
Hjemrejse fra Gran Canaria kl. 12.45, ankomst i Billund kl. 18.35

Vi tager forbehold for ændringer i flytiderne.

Spørgsmål og yderligere information

Jonas Blomhøj
Tlf.: 7070 1051 (hverdage kl. 10-12)
sport@spies.dk