Mallorca på cykel

Stejle stigninger og bløde nedkørsler

Cykelferie på Mallorca

Cykling i bjerge med stejle stigninger og nedkørsler, der giver sug i maven. Eller stille, smukke ture langs kysten, hvor du kan følge med også selvom du ikke er så vant til at cykle. Hvert år besøger tusindvis af cykelentusiater Mallorca. Det vidunderlige klima, smukke natur og unikke bjerge gør Mallorca perfekt til en cykelferie.
Hos Spies har vi sendt glade cykelentusiater på cykelferier på Mallorca i mere end 30 år, og vi har helt sikkert også cykelferien til dig!

Bedste cykelruter på Mallorca

Mallorca er kendt for sine mange velholdte cykelruter. Fra de flade veje langs kysten til de udfordrende stigninger i Tramuntana-bjergene, kan du finde ruter, der passer til dit niveau. De mest populære ruter fører dig gennem charmerende landsbyer, forbi smukke vinmarker og op til bjergtoppe med spektakulære udsigter. Særligt ruten gennem Sa Calobra er berømt blandt cykelentusiaster for sin imponerende kombination af hårnålesving og dramatisk natur.

Se 4 områder med gode cykelruter her

Hvad er den bedste cykelsæson på Mallorca?

Når du planlægger din cykelferie, er det vigtigt at overveje, hvornår du vil besøge øen. Den bedste cykelsæson på Mallorca strækker sig fra foråret til efteråret, hvor vejret er mildt og ideelt til udendørs aktiviteter. Foråret er særligt populært blandt cyklister, da øen blomstrer, og temperaturerne er behagelige, mens efteråret tilbyder en roligere atmosfære med færre turister.

Kør på mountainbike på Mallorca

Drømmer du om at udfordre dig selv på en mountainbike på Mallorcas varierede terræn? Det kan faktisk godt være en udfordring at finde gode steder at køre mountainbike på Mallorca. Det meste jord er privatejet, og ejerne tillader normalt ikke, at man kører på deres private grusveje, markstier eller andre fede mountainbikeveje. Derfor anbefaler vi, at du finder nogle organiserede ture, så du ikke havner i problemer med de lokale.

Cykelgruppe kører ned ad bjerg på Mallorca

Cykeltræning på Mallorca

Mallorca et yndet rejsemål for dem, der søger målrettet cykeltræning. Mange professionelle cykelhold vælger at træne her på grund af de perfekte vejrforhold, de udfordrende ruter og de fremragende faciliteter. Øen tilbyder alt, hvad du behøver for at forbedre din kondition og teknik, uanset om du træner til konkurrence eller blot ønsker at komme i bedre form.

 

Par cykler ved vandet på Mallorca

Cykeludlejning Mallorca

Der findes mange steder, der tilbyder cykeludlejning på Mallorca, hvor du kan vælge mellem topmoderne racercykler, mountainbikes eller el-cykler. Ved at leje en cykel får du ikke kun adgang til udstyr i høj kvalitet, men også mulighed for at få råd og vejledning om de bedste ruter og seværdigheder på din vej. På flere af Spies' hoteller kan du leje cykler, og der findes også aflåst cykelparkering.

Du kan også tage din egen cykel med hjemmefra - så skal du blot huske at bestille specialbagage på flyet.

Cykelruter på Mallorca

Mallorca tilbyder cykelruter til alle niveauer af cyklister. Her er 4 områder, hvor du kan få en rigtig god cykeltur.

Alcudia til Port de Pollença (Via Albufera)

Dette er en mere afslappet tur, der går fra Alcudia til Port de Pollença, hvor du cykler gennem Albufera naturreservat. Området er fladt og byder på smukke landskaber med vådområder, fugleliv og udsigt til bjergene.

Niveau: Begynder til mellem. Området er let tilgængelig og ideel for dem, der ønsker en rolig tur i smukke omgivelser.

Cap de Formentor

Ruten fra Port de Pollença til fyrtårnet ved Cap de Formentor er en af de mest naturskønne på Mallorca. Turen strækker sig over ca. 40 kilometer tur/retur og byder på en blanding af stigninger og nedkørsler med udsigt over det klare Middelhav.

Niveau: Mellem. Området er krævende, men overkommelig for de fleste cyklister med god grundform.

Soller til Puig Major

Dette område er en udfordrende klassiker, der fører dig fra den charmerende by Soller op til Mallorcas højeste vejpunkt, Puig Major. Stigningen er omkring 14 kilometer lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 6%. Belønningen er den fantastiske udsigt fra toppen.

Niveau: Avanceret. Denne rute er for erfarne cyklister, der er klar til at tackle længere stigninger.

Sa Calobra (Coll dels Reis)

Denne rute er legendarisk blandt cykelentusiaster. Ruten byder på en spektakulær stigning med 26 hårnålesving og en stigning på omkring 700 meter over 10 kilometer. Vejen snor sig gennem Tramuntana-bjergene og tilbyder betagende udsigter over klipper og hav.

Niveau: Avanceret. Sa Calobra er udfordrende og kræver både kondition og teknisk kunnen.

Bedste hoteller til en cykelferie på Mallorca

Cykelkælder Sunwing Alcudia Beach

Sunwing Alcudia Beach

På den nordlige del af øen finder du vores mest populære hoteller til cykelferien på Mallorca. Sunwing Alcudia Beach ligger optimalt i forhold til cykelruter, og her er mulighed for at leje gode cykler. Medbringer du din egen cykel, kan du opbevare den sikkert i hotellets cykelkælder.

Sunprime Waterfront

Sunprime Waterfront

Tæt på Palma ligger vores lækre hotel for voksne, Sunprime Waterfront. Her kan du leje cykler, så du nemt kan komme til Palma eller tage en længere tur ind på øen. Hotellet tilbyder aflåst cykelkælder, så du trygt kan opbevare din egen cykel.

Pool Ponent Mar

Ponent Mar

Er du på udkig efter kuperet terræn til cykelferien, er Ponent Mar et godt valg. Hotellet, der ligger på en klippe ved havet, er et rigtig godt udgangspunkt for cykelruter på den sydlige del af Mallorca. Ponent Mar tilbyder cykeludlejning (racercykler) og aflåst cykelgarage.

Rejsemål med gode cykelruter på Mallorca

Cykelrejse til Alcudia

Alcudia, Mallorca

  • Gode muligheder for leje af cykler
  • Ideelt for både trænede og begyndere
  • 20 km til bjergene
  • Velfungerende og familievenlige hoteller

Forholdene er ideelle, og alle kan deltage.

Cykelrejser til Playa de Palma

Playa de Palma, Mallorca

  • Store hoteller, der er vant til cykelgrupper
  • God strand til en dukkert efter turen
  • Stor variation i cykelruter
  • Det bedste i dårligt vejr

Oplagt for større grupper af cyklister uden for sæsonen.

Cykelrejser til Palma Nova/Magalluf

Palma Nova/Magaluf, Mallorca

  • Lige ved bjergene
  • Nem adgang til Palma med taxi eller bus
  • For øvede cyklister
  • Gode restauranter og barer i området

Terrænet er kuperet og udfordrende fra start til slut.