Rejs med Jakob Amsgaard og Annika Johansson

GÅGA på Kreta

Gåture og yoga på Kreta med Annika & Jakob

Hvornår: 8/5 – 15/5 2025
Pris fra: 8.973,- pr. person
Afrejse fra: København eller Billund

Kom med til den skønne lille fiskerby Makrigialos, en uge hvor vi kombinerer gåture med yoga.

• GÅ i fællesskab og nyd både stilhed og samtaler undervejs
• YOGA på hotellets soldeck, yoga hvor alle kan være med
• Samvær til middag eller alenetid og ro med en bog

”Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den”.
Søren Kierkegaard

GÅGA er gåture & yoga i et nærværende fællesskab. Du har mulighed for at møde mennesker og møde din krop. At mærke og sanse kroppen som opleveren i livet, at mærke livet inde i dig både i stilhed og i samspil med andre.

GÅ - en del af et større fællesskab

Det hele startede i 2018, da Jakob ville gå fra København til barndomsbyen Helsingør sammen med en af sine gode venner. For bedre at kunne planlægge gåturen og nemt invitere andre venner med, oprettede Jakob en Facebook-begivenhed. Interessen for at gå var dog kæmpestor, og flere hundrede meldte sig til turen. Det endte med, at tusindvis gå-glade danskere gik ruten langs kysten den 1. juni 2019.

Program på rejsen

Vi kombinerer yoga og gåture hvor det giver dig en mulighed for at bevæge dig i roligt tempo, hvor der er tid til at stoppe op, tid til at være til stede, at være nærværende i øjeblikket. Tid til at være med dig selv, men også mærke samspillet med menneskerne rundt omkring dig. Der hvor vi kan møde hinanden, lære af hinanden, støtte hinanden, inspireres af hinanden.

Jakob har gennem mange år arrangeret gåture i forbindelse med ”En GÅtur langs kysten”, hvor alle som ønsker inviteres til at gå en forbestemt rute i fællesskab, hvor mennesker mødes, samtaler og finder en passende gårytme sammen. Det at finde et passende tempo, hvor det er rart og naturligt at være for dig. Måske er det et tempo som din indre hjerterytme fortæller dig. Der hvor du har dit sweetspot.

Annika har lavet yogarejser med Spies i over 10 år, hvor det efterhånden har gået op for hende at det ikke nødvendigvis handler om det der lige sker på yogamåtten. Når vi mødes gennem en uge på ferie så handler det om mødet med dig selv og mødet mellem mennesker. Mødet som opstår i pausen, i mellemrummet, igennem dig og din krop. Din krop med følelser, tanker, historier og oplevelser. Det handler ikke om at blive god til yoga. Det handler om at kunne være i kroppen, med kroppen, at mærke, sanse og at lære hvad det betyder at lytte til din krop.

Når det gælder de daglige vaner, kan både en gåtur og yoga være en helt naturlig ting. At komme ud i den friske luft, tage et skridt ad gangen og mærke jorden under vores fødder kan være noget af det bedste, vi kan gøre for os selv, både for den fysiske og mentale sundhed. At gå hver dag for at få ro i hovedet og tankerne på plads. Som Kirkegaard skriver; ”Så længe vi kan gå, så skal det nok gå alt sammen”.

Gennem et nærvær gennem kroppen vil du mærke livet og de historier der er lagt på lager over tid. Meditation, åndedræt og koncentration giver dig mulighed for at mærke livet udenom og inde i dig. Gåture og yoga bliver en måde at være meditativ og mindful, samvær og fællesskab giver dig mulighed for at forstå dig selv og andre bedre. Viden bliver til visdom. Alt sammen her på din ferie med ro og afslapning i solen. At stoppe op, mærke og sanse, trække stikket og udforske hvor travlt du egentlig har.

”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt”
Søren Kirkegaard

Hotellet ligger i i den rolige fiskerby Makrigialos, hvor der findes en håndfuld restauranter og caféer. Hotellet har en fin spaafdeling, hvor du kan tilkøbe behandlinger, samt en god restaurant, hvor du kan nyde lækker mad med fantastisk udsigt. Måltiderne kan du nyde alene, med dit rejseselskab eller sammen med gruppen. På turen respekteres frihed, ro og samvær.

De første dage laver vi små gåture langs kysten og yoga hver dag, for at lære hinanden at kende. Nogle dage bliver mere fokus på at gå og andre dage bliver fokus mere på yoga.

Vi vil invitere til forskellige gåture i løbet af ugen, ruter gennem olivenlunde og gennem forskellige kløfter i bjergene. Fra hotellet er der forskellige veje op til Agios Stefanos og Pefki by. Lige op over Pefki kan man fortsætte en tur op til et lille fint kapel, om man ønsker at komme højere op i bjergene og hilse på bjerggederne. Forbered dig for at det går opad og at vi delvis går i ujævnt terræn og grusstier. Der bliver et par dage med mulighed for heldagsgåture.

Detaljeret program

Dag 1
Ankomst og check in på hotellet.

Dag 2
Gåtur langs strand og klipper forbi Diaskari og Dragons Beach. Medtag badetøj.
Mulighed for frokost på Dragons Cave Tavern eller på den skønne Diaskari" Taverna
17-18:30 Eftermiddagsyoga
Fællesmiddag for dem der ønsker at spise sammen.

Dag 3
En gåtur gennem kløften Pefki Gorge til bjergbyen Pefki 2-3 timer
Mulighed for kaffe, lemonade eller frokost i byen. Måske en ekstra gåtur mod den lille kirke på toppen, hvor der bydes på udsigt ud over bjergene.
Eftermiddagen byder på gåtur ned, hvor der er flere forskellige ruter eller tage med taxa tilbage til hotellet for at nyde stranden
17-18:30 Eftermiddagsyoga
Fællesmiddag for dem der ønsker at spise sammen.

Dag 4
Forskellige ruter opad til Agios Stefanos og Pefki med valgmuligheder på at gå op at mindre grusstier eller tage turen langs landevejen (4-6 timers gang)
Fælles middag, måske med BBQ på stranden

Dag 5
Slow day – dag på egen hånd

Dag 6
07:45-9:00 Morgenyoga på stranden
17-18:30 Eftermiddagsyoga, afspænding og meditation
Fællesmiddag for dem der ønsker at spise sammen.

Dag 7
Taxa til Kapsa kloster (Μονή Καψά) og en heldags gåtur gennem Perivolakia kløften og tilbage til hotellet.
Alternativ:
Taxa til Kapsa kloster (Μονή Καψά) og en 1 ½-2 timers gåtur tilbage til hotellet langs en stille landevej med mulighed for frokost og bad på vejen tilbage til hotellet.
Yoga kl. 17-18:30
Fælles afslutningsmiddag for de der ønsker at spise sammen.

Dag 8
Hjemrejse

Programmet er med forbehold for ændringer.

Dine instruktører

Instruktør på rejsen

Annika har lavet yogarejser igennem mange år, hvor det efterhånden er gået op for hende, at det ikke handler så meget om det, der lige sker på yogamåtten. Når vi mødes for en dag eller en uge, så handler det om mødet mellem mennesker. Mødet mellem mennesker igennem dig og din krop. I din krop med dine følelser, tanker og oplevelser. Så det handler ikke om at være god til yoga - det handler om at kunne være med kroppen, i kroppen, at mærke, sanse og lære, hvad det betyder at lytte til din krop. Når du lytter ind til dig, bliver du i stand til at finde det bedste samspil med dem rundt omkring dig.

Jakob Amsgaard

Jakob har gennem mange år arrangeret gåture, hvor alle, som har lyst, inviteres til at gå en forudbestemt rute i fællesskab, hvor mennesker mødes, samtaler og finder en passende gårytme sammen. Det handler om at finde et passende tempo, hvor det er rart og naturligt at være for dig. Måske er det et tempo, som din indre hjerterytme fortæller dig. Der, hvor du har dit sweetspot.

Her skal du bo

OBC Kreta

Ocean Beach Club - Kreta

Ocean Beach Club - Kreta ligger i fredelige omgivelser lige oven for en af Kretas bedste strande. På hotellet har alle nyrenoveret lejligheder med fin køkkenniche med køleskab, kogeplader og køkkenudstyr. På hotellet findes supermarket.
Hotellets SPA tilbyder forskellig slags massage, helkropspeeling, ansigtsbehandlinger, pedicure og andre skønne behandlinger. I den store, luftige fitnessafdeling og motionsrum tilbyder vi et varieret træningsudbud ledet af SATS-uddannede instruktører, og i poolen kan du deltage i forskellige vandsportsaktiviteter eller vores populære vandgymnastik.

Praktisk information om rejsen

Pris fra 8.973,- pr. person

I prisen indgår:

  • Flyrejse t/r
  • Mad ombord på flyet
  • 25 kg bagage samt 5 kg håndbagage på flyet
  • Bus fra lufthavnen til hotellet t/r
  • Hotelophold
  • Vandring, yoga og meditation ifølge program.

Bo alene
Pris for at bo alene: fra 9.995,-

Tilkøb
Morgenmad kr, 675,-
Halvpension inkl. drikkevare kr. 1.795,-
OBC Inclusive (7 x morgenmad, 5 x frokost samt 5 x aftensmad inkl. drikkevare til maden) kr. 2.380,-

Vær også opmærksom på

  • Bustransfer fra lufthavnen tager ca. 2 timer og 15 minutter plus pause undervejs. Køreturen går ad naturskønne og nogle steder bugtede veje. Omkring halvvejs vil der være et stop, hvor du kan købe drikkevarer og snacks eller benytte toilettet.
  • Der er maks. 30 pladser på denne rejse – hurtig reservation anbefales. Rejsen gennemføres ved min. 20 deltagere.
  • Der er yogamåtter til låns på hotellet.
  • Skatter og afgifter: De græske myndigheder opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Skattesatsen for Ocean Beach Club (kategori 4) er 7 euro pr. lejlighed pr. nat.
  • Træningsrejser kan ikke kombineres med øvrige rabatter og tilbud.

Easy Travel
Når du bor på Ocean Beach Club - Kreta og flyver med vores eget flyselskab, Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet, og gå direkte til sikkerhedskontrollen når du ankommer i lufthavnen.
Du køre desuden med direkte transferbus, uden stop på andre hoteller.

Om flyrejsen

Vi flyver direkte til Kreta fra København og Billund.

Fra København:
Afrejse fra København kl. 07.00, ankomst på Kreta kl. 11.20
Hjemrejse fra Kreta kl. 12.40, ankomst i København kl. 15.10

Fra Billund:
Afrejse fra Billund kl. 07.00, ankomst på Kreta kl. 11.30.
Hjemrejse fra Kreta kl. 12.50, ankomst i Billund kl. 15.30.

Vi tager forbehold for flytidsændringer.

Spørgsmål og yderligere information

Spies Sport
Tlf.: 7070 1051
sport@spies.dk