Rejs med Jakob Amsgaard og Annika Johansson

GÅGA på Madeira

Gåture og yoga på Madeira med Annika & Jakob

Hvornår: 18/11 – 25/11 2024
Pris fra: 10.995,- pr. person inkl. morgenmad
Afrejse fra: København

Tag med til grønne Madeira og hotellet Madeira Panoramico, som har en smuk beliggenhed på en bakke med udsigt over Atlanterhavet og ligger tæt på den skønne by Funchal.

En uge hvor vi kombinerer GÅture med yoGA
GÅ i fællesskab og nyd både stilhed og samtaler
YOGA hvor alle kan være med.

At komme ud i den friske luft, tage et skridt ad gangen og mærke jorden under vores fødder kan være noget af det bedste, vi kan gøre for os selv, både for den fysiske og mentale sundhed. At gå hver dag for at få ro i hovedet og tankerne på plads. Som Kirkegaard skriver;

”Så længe vi kan gå, så skal det nok gå alt sammen”.

GÅ - en del af et større fællesskab

Det hele startede i 2018, da Jakob ville gå fra København til barndomsbyen Helsingør sammen med en af sine gode venner. For bedre at kunne planlægge gåturen og nemt invitere andre venner med, oprettede Jakob en Facebook-begivenhed. Interessen for at gå var dog kæmpestor, og flere hundrede meldte sig til turen. Det endte med, at tusindvis gå-glade danskere gik ruten langs kysten den 1. juni 2019.

Program på rejsen

GÅGA – GÅ og yoGA - for Jakob og Annika er yoga og gåture i et nærværende fællesskab. Du har mulighed for at møde mennesker og samtidig bevæge dig ind i din egen krop. At mærke og sanse. Kroppen kan være en måde at opleve livet inde i dig. Muskler, led, følelser, tanker, overbevisninger. Her er der er tid til at stoppe op og alligevel være i bevægelse. At flyde gennem dagen og at være til stede i nuet. Nærvær i øjeblikket. Tid til at være med dig selv, men også mærke samspillet med menneskerne rundt omkring dig. Der hvor vi kan møde hinanden, lære af hinanden, støtte hinanden og inspireres af hinanden.

” Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den”.
*Søren Kierkegaard *

Yoga inviterer dig til at opleve en meditativ tilstand eller højre bevidsthed gennem yogastillinger, åndedræt, koncentration, at abstrahere, at være opmærksom og nærværende og gennem at registrere de tanker og følelser der dukker op. Du vil kunne mærke de historier der er lagt på lager inde i dig over tid. Yogaens øvelser et blot et værktøj til at komme til stede i nuet, der hvor livet er lige nu, der hvor alt er som det skal være og at lære at leve livet derfra.

”At man, når det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der”
Søren Kirkegaard

Med yoga vil du have mulighed for at øge dit velvære i både krop og sind. Det kan forbedre din holdning, fleksibilitet, balance og styrke, samt reducere stress og anspændthed. Og rent mentalt hjælper yoga dig med at opnå ro, koncentration og en dybere indsigt i dig selv.

Gåture og yoga bliver en måde at være meditativ og mindful, samvær og fællesskab giver dig mulighed for at forstå dig selv og andre bedre. Viden bliver til visdom. Alt sammen her på din ferie med ro og afslapning i solen. At stoppe op, mærke og sanse, trække stikket og udforske hvor travlt du egentlig har.

”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt”
Søren Kirkegaard

Gennem din GÅGA-ferie har du mulighed for at tage nye valg for at som Søren Kirkegaard siger; ”At træde i karakter”, for os betyder det at leve autentisk. Det lyder måske stort, men vores ønske er til at begynde med, at du bare kan tage en lille ting med hjem fra din ferie.

"Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns."
Søren Kirkegaard

Madeira Panoramico, hvor vi skal bo, ligger tæt på hovedstaden Funchal. Hotellet tilbyder gratis busstransport mellem Funchal centrum og hotellet fra mandag til lørdag i tidsrummet kl. 9.15-18.15 (cirka seks ture pr. dag. Forudbestilling i receptionen er påkrævet.
Både inde i Funchal og lige uden for centrum findes havbade med saltvandsbassiner og almindelige pools. Entréprisen til badene varierer meget, og ud over entrébilletten skal der betales for liggestolene. Badene er normalt åbne kl. 9-18, og på de fleste områder findes også restaurant og bar

Måltiderne kan du nyde alene, med dit rejseselskab eller sammen med gruppen. På turen respekteres frihed, ro og samvær.

Program
Programmet er midlertidigt og kan blive tilpasset og optimeret inden afrejsen.

Mandag
Ankomst og check in på hotellet
18:00 Velkomst og gennemgang af ugens program.
19:00 Vi spiser i restauranten med dem der har halvpension, og dem der ønsker at spise i fællesskab

Tirsdag
07.30 - 10.30 Morgenmad
08.00 - 09.15 Yoga
Der bliver lagt en rute til og igennem byen Funchal, hvor vi starter sammen, men hvor du kan gå i dit eget tempo, sludre med nogle fra gruppen og lære hinanden at kende.
19:30 Vi spiser i restauranten med dem der har halvpension, og dem der ønsker at spise i fællesskab.

Onsdag
07.30 - 10.30 Morgenmad
09.30: Afgang med bussen mod dagens vandring. Levada das 25 Fontes.
Dagens rute foregår i 964 til 1288 meters højde (8.6 km lang tur, frem og tilbage, estimeret til at tage 3 timer)
16.45 - 18.00: Yoga
19.30: Vi spiser i restauranten med dem, der ønsker selskab.

Torsdag
07.30 - 10.30 Morgenmad
09.30: Afgang med bussen mod dagens vandring. Vereda da Ponta de São Lourenço.
Dagens vandring foregår på den østlige del af Madeira, hvor vi går ca. 6 km i højden 23 til 126 meter langs kysten (estimeret til 2,5 timer). Der er en halv til en times bustur til og fra startstedet. Sværhedsgraden er ”Moderat"
16.45 - 18.00: Yoga
19.30: Vi spiser i restauranten med dem, der ønsker selskab.

Fredag
07.30 - 10.30 Morgenmad
08.00 - 09.15 Yoga
Dagen er på egen hånd, besøg et af de populære havbade, shop i Funchal, eller gå en tur igennem en af de mange blomsterhaver på øen.
19.30. Vi spiser i restauranten med dem, der ønsker selskab.

Lørdag
07.30 - 10.30 Morgenmad
09.30: Afgang med bussen mod dagens vandring. Pico do Areeiro to Pico Ruivo.
Ruten er cirka 10 km lang som i dette terræn tager 4-5 timer. På denne tur kommer vi op til over 1800 meter over havet og vi går fra et sted og bussen henter os et andet sted. Det er en af de hårdere gåture på Madeira, en heldagstur med smukke udsigtspunkter på vejen.
19.30: Vi spiser i restauranten med dem, der ønsker selskab.

Søndag
07.30 - 10.30 Morgenmad
08:00 – 9:15 Yoga
16:45 – 18:00 Eftermiddagsyoga
19.30: Vi spiser i restauranten med dem, der ønsker selskab.

Mandag
Morgenmad, check ud og hjemrejse

Dine instruktører

Instruktør på rejsen

Annika har lavet yogarejser igennem mange år, hvor det efterhånden er gået op for hende, at det ikke handler så meget om det, der lige sker på yogamåtten. Når vi mødes for en dag eller en uge, så handler det om mødet mellem mennesker. Mødet mellem mennesker igennem dig og din krop. I din krop med dine følelser, tanker og oplevelser. Så det handler ikke om at være god til yoga - det handler om at kunne være med kroppen, i kroppen, at mærke, sanse og lære, hvad det betyder at lytte til din krop. Når du lytter ind til dig, bliver du i stand til at finde det bedste samspil med dem rundt omkring dig.

Jakob Amsgaard

Jakob har gennem mange år arrangeret gåture, hvor alle, som har lyst, inviteres til at gå en forudbestemt rute i fællesskab, hvor mennesker mødes, samtaler og finder en passende gårytme sammen. Det handler om at finde et passende tempo, hvor det er rart og naturligt at være for dig. Måske er det et tempo, som din indre hjerterytme fortæller dig. Der, hvor du har dit sweetspot.

Her skal du bo

Pool på Madeira Panoramico

Madeira Panoramico

Madeira Panoramico har en smuk beliggenhed på en bakke med udsigt over Atlanterhavet. I kort køreafstand fra hotellet ligger Funchal. Hotellet har en indbydende infinitypool med fin udsigt over bjergene og havet, og på poolområdet kan du slappe af i en liggestol med forsyninger fra poolbaren. Hotellet har tennis og squash baner. Her er desuden en spaafdeling, hvor du kan forkæle dig selv med massage. Du kan se dit værelse her.

Praktisk information om rejsen

Pris fra 10.995,- pr. person

I prisen indgår:

  • Flyrejse t/r
  • Mad ombord på flyet
  • 15 kg bagage samt 5 kg håndbagage på flyet
  • Bus fra lufthavnen til hotellet t/r
  • Hotelophold med havudsigt
  • Vandring, yoga og meditation ifølge program.
  • Morgenmad

Pris for at bo alene: fra 12.995,-

Vær også opmærksom på

  • Hotellet ligger på en bakke med trapper og niveauforskelle både på og uden for hotelområdet. En stejl bakke fører op til hotellet. Transferbussen afleverer og henter gæsterne og deres bagage neden for bakken cirka 100 meter fra hotellet.
  • Vandringerne er arrangeret i samarbejde med en professonel lokalguide.
  • Myndighederne på Madeira opkræver en turistkat på 2 EUR pr. person/nat uanset hotelkategori. Skatten betales direkte til hotellet.
  • Der er maks. 30 pladser på denne rejse, og rejsen bliver gennemført ved min. 20 deltagere.
  • Træningsrejser kan ikke kombineres med øvrige rabatter og tilbud.

Om flyrejsen

Vi flyver direkte med Sunclass Airlines.

Afrejse fra København kl. 08.00, ankomst på Madeira kl. 11.40.
Hjemrejse fra Madeira kl. 13.00, ankomst i København kl. 18.45.

Spørgsmål og yderligere information

Spies Sport
Tlf.: 7070 1051
sport@spies.dk