Yogarejse til Bali

Yogaretreat på Bali

Eventyr og yoga på Bali med Trine Winther

Hvornår: 10. april - 22. april 2025
Afrejse fra: København
Pris fra: 21.195,- pr. person

Rejs med Trine på dette uforglemmelige yogaretreat til Bali, hvor vi bor i hjertet af Ubud, som er Balis gamle kulturelle centrum. Kunstnerbyen Ubud indebærer afslapning for både krop og sjæl og er populær blandt yogier. Generelt er Bali en ren drøm, hvis du er interesseret i natur. Den tropiske ø byder på alt fra vidtstrakte rismarker og lange sandstrande til frodig regnskov og en aktiv vulkan.

Program på rejsen

Eventyr og yoga på Bali

Jeg vil gerne invitere dig med på en fantastisk og eventyrlig yogarejse til Bali i Indonesien. Bali og yoga kan noget særligt med hinanden. Efteråret 2022 var jeg på Bali med min mand og fik øens magiske energi helt ind under huden - og der sidder den stadig. Foråret 2024 havde jeg min første yogarejse til Bali, hvilket var en stor succes og en stor oplevelse. Den gentager jeg nu - måske har du lyst til at tage med?
Rejsen vil indeholde spændende emner som yoga filosofi, pranayama, yoga nidra, mindfulness, qi gong, de syv energichakraer, faceyoga og forskellige meditationsformer samt en workshop omkring skyggesider med psykoterapeut Tina Hutnik.
Under opholdet vil der være mulighed for at melde sig på forskellige udflugter, så du kan opleve noget af det, Bali byder på af natur, kultur og eventyr. I midten af retreatet er der to fridage, hvor vi ikke har yogapraksis på programmet. De dage kan du bruge til andre oplevelser, en tur til havet eller nyde dagene med ro og stilhed lige som det passer dig. Du bestemmer selv, hvad du har brug for og lyst til at deltage i.

Yogaprogram

10/4 - Torsdag
Afrejse fra Denmark.

11/4 - Fredag
16.35: Ankomst Bali lufthavn – cirka 1½ times kørsel med bus til hotellet.
20: Der er dækket op til os i hotellets restaurant (middag indgår).

12/4 - Lørdag
7-10: Morgenmadsbuffet.
11-13.30: Velkommen - groundende yoga, pranayama og kropsscanning-meditation. Introduktion til yogafilosofi (The Eight Limbs of Yoga) – yogakort udleveres – introduktion af ugens program.
19.15: Fælles spisning i restauranten (middag indgår).

13/4 - Søndag
7-10: Morgenmadsbuffet.
8.15-9.15: Hatha yoga – det yogiske åndedræt – nærværsmeditation.
16-18: Næseskyller udleveres og praktiseres – yin-/yang-åndedrættet – yin yoga – de syv mindfulness-principper og meditation (mindfulnesskort udleveres).

14/4 - Mandag
7-10: Morgenmadsbuffet.
9: Transfer fra hotellet – cirka 2 timers vandring i rismarker – besøge balinesisk kaffeplantage samt prøvesmagning af lokalt produceret kaffe og te (her kan du også smage/købe kaffe, te og olier samt den omtaltte luwak-kaffe).
13: Estimeret tid for hjemkomst til hotel.
16-18: Fodyoga - blid vinyasa yoga – ujjayi åndedrættet – yoga nidra.

15/4 - Tirsdag
7-11: Morgenmadsbuffet.
8.15-09.15: Hatha yoga – box breathing – taknemmelighedsmeditation.
16-18: Mobiliserende yin yoga – faceyoga og nervesystemets respons – hummingbi breathing – giv slip meditation.

16/4 - Onsdag
7-10: Morgenmadsbuffet.
8.15-13.30: Yoga og workshop / Trine og Tina: Qi gong og energiarbejde – lydmeditation med Trine. Workshop omkring skyggearbejde med Tina. Vi holder pause og spiser morgenmad sammen kl. 9.15-10.45.

17/4 - Torsdag og 18/4 - Fredag
To yogafrie dage som du kan bruge, som du har lyst til og brug for. Måske har du brug for tid til bare at være, tid til at reflektere og nyde stilheden og naturen omkring dig. Der er også mulighed for at tage på udflugter og opdagelse, deltage i yoga på hotellet, tage en dag til stranden eller gå på opdagelse i Ubud by, som er fuld af charme, kultur og inspiration.
Sammen med min gode ven Dewa og hans familie vil jeg forberede forskellige udflugter, som du kan vælge, hvis det er noget for dig. Dewa kan også hjælpe dig med transport, hvis du får brug for det. Måske er der flere fra gruppen, der ønsker det samme, og I kan følges ad. Det snakker vi mere om, når vi mødes på Bali. Der indgår stadig morgenmad.

19/4 - Lørdag
7-10: Morgenmadsbuffet.
10.30-13.30: Yogaworkshop: Chakra yoga – chakra meditation – yoga nidra - mindfulness øvelse – forberedelse til renselses ceremoni i Tirta templet 20/04.

20/4 - Søndag
7-10: Morgenmadsbuffet.
8: Transfer fra hotellet til besøg af Tirta Empul-templet, hvor Dewa og hans kone Ayu guider os gennem en renselsesceremoni med vand fra hellige kilder. Vi samles bagefter til en fælles ceremoniel meditation med traditionelle medbragte offergaver, som er lavet af Dewas mor. Det er også hende, som har forberedt det traditionelle "måltid” bestående af frugt og snack, som vi i fællesskab nyder som afslutning på dagen.
16-18: Yin/yang yoga – mindfulnessøvelse og afslutning på ugen.
19.30: Fælles middag og afslutning af ugen (middag indgår).

21/4 - Mandag
8.15 – 9.15: Yogaønsker fra gruppen – de 5 tibetanere.
19: Transfer fra hotellet til lufthavnen.

22/4 - Tirsdag
Flyafgang fra Denpasar Lufthavn på Bali kl. 00.05. Hjemkomst til Danmark.

Yoga på Bali

• Yogashalaen er overdækket og ligger med udsigt til rismarker og skov. På den måde vil du hele tiden være forbundet med naturen under din yogapraksis.
• Under opholdet vil vi praktisere stilarter som hatha, vinyasa, yin og qi gong.
• På dette retreat skal vi fordybe os i emner, som udspringer af filosofien omkring yoga. Vi fordyber os bl.a. i ”The Eight Limbs of Yoga”, som beskriver hvilke dele din yogapraksis indeholder foruden de fysiske yogaøvelser også kaldt asanas.
• Nogle af dagene har vi yoga morgen og eftermiddag. En enkelt dag vil din yogapraksis være samlet fra kl. 10.30 til 13.30.
• Vi praktiserer og øver os med det udgangspunkt, vi hver især har. Vi vil sammen arbejde via praktisk udøvelse, mental træning og åndelig udvidelse. Undervejs vil jeg krydre vores fælles praksis med min faglighed i forhold til, hvad der sker i kroppen fra et energetisk perspektiv og helt ned på celleplan. For mig er det en vildt spændende måde at få både indsigt og forståelse for yoga og samtidig finde motivation til at praktisere. Det er ikke altid, at yoga praktiseres via fysiske øvelser som asanas, nogle dage praktiserer du måske yoga via bevidst åndedræt, mindfulness eller meditation. Yoga kan blive en måde og et mindset, hvorfra du møder dig selv og verden omkring dig. Det er her forståelsen for yogaens mange grene kan give dig redskaber og livsattituder, som kan danne rammer om din måde at leve dit liv.

Yogaudstyr

• Hotellet har yogamåtter, som du kan låne, eller du kan tage din egen med.
• Tag gerne en yogaklods med; den bruger vi en del under praksis.
• Jeg har næseskyller og yogabånd med til dig som ekstraudstyr. Så hvis du har lyst, vil jeg vise dig, hvordan du skyller næse som en renselsesproces og for at opnå friere åndedræt.
• Det er en god idé at medbringe en vandflaske og et tørklæde eller let tæppe til at lægge over dig under afspændingen.

Workshop

I løbet i ugen vil der være en workshop, som handler om menneskets skyggesider. Workshoppen er gratis, og du behøver ikke melde dig til, men kan deltage frit, hvis du føler for det under opholdet.
”Du kan sige meget om mig, men jeg er i hvert fald ikke typen, der er misundelig, doven eller egoistisk”
Psykoterapeut Tina Hutnik vil på en workshop præsentere skyggearbejdet. Skyggen er de egenskaber, vi sjældent eller aldrig viser andre mennesker. Det er egenskaber, vi skammer os over, eller som vi kritiserer os selv eller andre for. At holde egenskaber i skyggen for os selv og andre kræver store mængder af psykisk energi. Gennem små guidede øvelser kan du med nysgerrighed få en større bevidsthed om dine egne skyggesider. At favne vores skygge skaber følelsen af at være et helt menneske på godt og ondt, hvilket giver en grundlæggende accept af dig selv. Din psykiske belastningsgrad vil nedsættes, og du vil blive mindre fordømmende over for dig selv og andre.

Udflugter

  1. Udflugt til Balis smukke risterasser (3 timer) Pris ca. 75,-
  2. Ceremoni ved det hellige tempel ”Tirta Empul”. Du guides gennem ni renselsesceremonier med helligt vand fra naturkilder. Denne ceremoni har en helt særlig historie, som min balinesiske ven Dewa vil fortælle dig mere om. Hans kone Ayu sørger for, at du bærer deres traditionelle klæder under ceremonien og fortæller dig om beklædningens betydning: Ayus mor forbereder traditionelle offergaver til ceremonien. Det er en meget særlig oplevelse; en af dem, som har rørt mig dybt i sjælen (3 timer). Pris ca. 180,-
  3. Øvrige udflugter: Du kan frit vælge og selv tage initiativ til dine oplevelser. Sammen med min bekendte balineser Dewa har vi sammen udarbejdet forskellige tilbud til oplevelser, som du kan vælge, hvis du har lyst. Det er f.eks udflugter til vandfald, bestigning af Mount Batur, en dag på stranden, besøge templer m.m. Mere om det når jeg sender program ud til jer cirka tre uger inden afrejsen.

Hotellet

Nyd den helbredende energi, der strømmer fra Balis spirituelle og kulturelle hjerte på dette charmerende resort. Adiwana Resort Jembawan er et boutique-wellness-retreat i hjertet af Ubud, der fokuserer på krop, sind og foryngelsesånd. Med sit team af eksperter på stedet, herunder en ayurvedisk praktiserende læge, tilbyder resortet livsstilsprogrammer og behandlinger, der er skræddersyet til at imødekomme eventuelle specifikke sundhedsproblemer, du måtte have. De rummelige værelser og suiter, designet af Ground Kent Architect med base Perth, er bygget med det moderne Bali i tankerne. De 41 værelser er et helbredende fristed for personlig fornyelse med overkommelige løsninger på mange af de problemer, der er forårsaget af forsøg på at eksistere i nutidens hurtige verden. Det er et sted, hvor gæster opfordres til at sætte farten ned, spise nærende mad og vende tilbage til det grundlæggende i at leve godt.

Måltider

Morgenmad indgår i prisen. Vi har tre forudbetalte middage på hotellet, som vil være de første to aftener og den sidste aften. Resten af dagene kan du frit vælge, om du spiser på hotellet eller oplever den balinesiske madkultur i Ubud. Da hotellet ligger i hjertet af Ubud, har du let adgang til de mange gastronimiske oplevelser. Jeg vil med glæde guide dig undervejs.

Hvem kan deltage

At deltage kræver kun, at du har lyst til at være med. Om du er erfaren yogaudøver eller møder yoga for første gang, vil der altid være mulighed for udvikling og nye opdagelser i mødet med dig selv, yogaen og mindfulness. Det er magien i yogaens nysgerrige, ufordømmende og åbne mindset. Hvis det er første gang, du er på så lang en rejse, så skal du ikke være nervøs. Du kan spørge mig til råds, hvis du har brug for det. Jeg vil sende links til ansøgning af E-visa m.m. inden afrejsen.

Fra mig til dig

Husk, at alle aktiviteter er tilbud, som du kan vælge til og fra, som du har brug for. Det er din ferie og dig, der bestemmer, hvad den skal indeholde. Rejser du alene, skal du ikke bekymre dig – du vil aldrig være alene, medmindre du selv vælger det. Lyt indad og mærk efter, hvad du har brug for fra dag til dag, så du kan give dig selv en selvkærlig uge med omsorg og nærvær. Måske giver det plads til at gå på opdagelse i dig selv og komme tættere på din kerne og det unikke menneske, du er. Et par uger før afrejsen, vil du modtage en mail fra mig med ugens yogaprogram og gode råd til rejsen. Herunder om valuta og mere info om udflugterne.
Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte Spies Rejser eller mig på:
[https://trinewinther.dk/](trinewinther.dk] – trinewinther.dk@gmail.com – tlf. 28 25 20 00

Jeg glæder mig til at dele eventyret med dig.

Din instruktør

Trine Winther

Trine Winther

Trine er en passioneret og erfaren yogalærer, som med sin hjertevarme og favnende person vil guide dig gennem yogaens magiske univers. Trine har undervist i både ud- og indland siden 1996 og er kendt for et stort nærvær og engagement på sine rejser.
Trine har et spændende CV som bl.a. byder på: Yogauddannelse fra Indien, Mindfulness instruktør og mentor, Medicinsk yogalærer for børn/unge og voksne, Faceyoga, Ansigtszoneteraut, Flying Nurse, Krisesygeplejerske og Kursusholder.
Læs mere om Trine, og se hendes øvrige rejser her.

Her skal du bo

Adiwana Resort Jembawan

Adiwana Resort Jembawan

Adiwana Resort Jembawan er et boutique-wellness-retræte i hjertet af Ubud, der fokuserer på krop og sind.
Alle værelser har balkon eller terrasse, air condition, kaffe/te fasiliteter, minibar, saftybox, hårtørre, samt slippers og Kimono.

Praktisk information om rejsen

Hvad indgår i rejsen?

Prisen er 21.195,- pr. person

  • Flyrejse med Emirates
  • Mad og drikke ombord på flyet
  • 30 kg bagage + 7 kg håndbagage
  • Bustransfer mellem lufthavnen og hotellet t/r
  • Lokalguide ved ankomsten i lufthavnen
  • Hotelophold på Adiwana Resort Jembawan
  • Morgenmad
  • 3 middage på hotellet
  • Ca. 18 timers yogaundervisning
  • Vand samt lån af måtte og håndklæde til hver yogasession
  • Workshop om skyggearbejde med psykoterapuet Tina Hutnik
  • Workshop omkring chakra yoga og yoga nidra
  • Skatter og afgifter til flyselskabet

Prisen er pr. person ved to personer i delt dobbeltværelse.

Bo alene

Prisen for at bo alene i værelset er 27.695,-
Alternativt kan Spies sætte dig sammen med en anden deltager af samme køn, hvor I deler et dobbeltværelse. Lykkes det ikke at finde en, der vil dele, må man påregne at betale tillæg for at bo alene.

  • Køb afbestillingsforsikring gennem Gouda

Vær opmærksom på

  • Rejsen gennemføres ved 15 tilmeldte, og der er plads til maks. 20 personer.
  • Pas: Rejsen kræver et gyldigt dansk pas. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejsen fra Indonesien.
  • Visum: Som dansk statsborger skal du have visum til Indonesien. Turistvisum til 30 dage udstedes ved ankomsten og koster IDR 500.000, hvilket svarer til cirka USD 35.
  • Vaccinationer: Tjek med egen læge eller på Serums Instituttets website.
  • Ændringer i navn eller rejse, kan koste gebyr jf. flyselskabets og hotellets regler.

Reservationsbetingelser

  • Første rate på 3000,- betales 1 uge efter tilmelding til rejsen.
  • Sidste rate betales senest 1. februar 2025.

Regler og vilkår for yogarejser med rutefly finder du her.

Om flyrejsen

Vi flyver med Emirates via Dubai.

Kastrup - Bali
Afrejse fra Kastrup 10. april kl. 15.35 (Flytid 6 t. 10 min.)
Ankomst i Dubai kl. 23.45.
Afrejse fra Dubai kl. 03.25. Ankomst på Bali kl. 16.35. (Flytid 9 t. 10 min.)

Bali - Kastrup
Afrejse fra Bali 22. april kl. 00.05.
Ankomst i Dubai kl. 05.05. (Flytid 9 t.)
Afrejse fra Dubai kl. 08.20.
Ankomst i Kastrup kl. 13.15 22. april. (Flytid 6 t. 55 min.)

Ved ankomst til Bali skal man i lufthavnen igennem immigration, hvilket tager 1-2 timer.
Køreturen fra lufthavnen til Ubud tager 1½-2 timer alt efter trafikken.

Spørgsmål og yderligere information

Ulla Iversen
Tlf.: 7070 1051 (10-12)
sport@spies.dk