Selv om De Kanariske Øer ikke er så kendte for deres vine, startede vinproduktionen på øerne faktisk allerede i 1400-tallet. På denne udflugt besøger vi en vingård og en vinfabrik, hvor vi naturligvis får smagsprøver.
- Dag:Torsdag
- Varighed:Heldagsudflugt cirka kl. 11-19.
- Pris:58 EUR pr. voksen, 35 EUR pr. barn.
Prøvesmagning af flere forskellige. lokale vine samt snacks og lidt tapas indgår. - Sprog:Skandinavisktalende guide.
- Godt at medbringe:En lun trøje, hvis det skulle blive køligt om aftenen.
- Øvrigt:Spis gerne en solid morgenmad inden udflugten, da vi ikke gør holdt for at spise frokost. Der kan købes vin og lokale produkter undervejs på turen, ofte til mere fordelagtige priser end i lufthavnen og de store supermarkeder. Anbefalet minimumsalder er 18 år.
- Sådan bestiller du:Hvis udflugten kan bestilles hjemmefra, vises den under ”Tilvalg”, når du bestiller din rejse. Du kan også bestille udflugten på ”Min side”, hvis du allerede har en rejsebestilling. Hvis der er ledige pladser, kan udflugten desuden bestilles hos Spies-guiderne på rejsemålet.
Fakta
Visse påstår, at vin er godt for hjertet. Dog er meningerne mere delte, når der diskuteres kvalitet, region og fremstilllingsmetode i den store vinverden. De kendte vinproducerende lande har sine tilhængere, men flere og flere begynder at interessere sig for, hvad mere udkendte regioner kan tilbyde og præsentere. Og her kommer De Kanariske Øer ind i billedet.
De Kanariske Øer har en relativt ung vinhistorie, som går tilbage til 1400-tallet, hvor spanske og portugisiske søfarere plantede de første vinranker. I takt med at regionen blev mere og mere inddraget i handlen, voksede også interessen for vinproduktion. Den kulminerede i 1600-tallet, hvor ikke mindst England blev storimportør af kanariske vine. Flere års krig og ødelæggelse lagde dog en dæmper på handlen, men vinene bevarede deres gode rygte, og priserne steg betydeligt i disse år.
De kanariske vine har fortsat en god kvalitet, og det er derfor, vi kan skåle for Gran Canaria ved at tilbyde en udflugt til en populære bodegaer. Udflugten starter dog med et stop ved udsigtspunktet Mirador de Tunte og et besøg i bjerglandsbyen Fataga.
Fataga ligger 600 meter over havet i De Tusind Palmers Dal, smukt omgivet af raviner og en frodig palmelund. Den fredelige og maleriske lille by byder på små hyggelige stræder og velbevarede hvidkalkede huse, der har navne, som praktisk nok indikerer, hvem der bor i dem.
Efter Fataga kører vi til øens største vindproducent, Bodega Las Tirajanas, som åbnede i 1990'erne, men rummer plantager, der er væsentligt ældre. For produktionen i dag står 17 familier, der i fællesskab fremstiller en række velsmagende vine. Vi får en rundvisning på vingården efterfulgt af smagsprøver på et par af deres bedste vine.
Dagens sidste stop er hos Bodega Vina Aguyro, som er en mindre, familieejet vindgård. Her får vi også en rundvisning og afslutter besøget med smagsprøver på deres vine ledsaget af hjemmelavede tapas og lidt lokal musik og underholdning.
De Kanariske Øer har en relativt ung vinhistorie, som går tilbage til 1400-tallet, hvor spanske og portugisiske søfarere plantede de første vinranker. I takt med at regionen blev mere og mere inddraget i handlen, voksede også interessen for vinproduktion. Den kulminerede i 1600-tallet, hvor ikke mindst England blev storimportør af kanariske vine. Flere års krig og ødelæggelse lagde dog en dæmper på handlen, men vinene bevarede deres gode rygte, og priserne steg betydeligt i disse år.
De kanariske vine har fortsat en god kvalitet, og det er derfor, vi kan skåle for Gran Canaria ved at tilbyde en udflugt til en populære bodegaer. Udflugten starter dog med et stop ved udsigtspunktet Mirador de Tunte og et besøg i bjerglandsbyen Fataga.
Fataga ligger 600 meter over havet i De Tusind Palmers Dal, smukt omgivet af raviner og en frodig palmelund. Den fredelige og maleriske lille by byder på små hyggelige stræder og velbevarede hvidkalkede huse, der har navne, som praktisk nok indikerer, hvem der bor i dem.
Efter Fataga kører vi til øens største vindproducent, Bodega Las Tirajanas, som åbnede i 1990'erne, men rummer plantager, der er væsentligt ældre. For produktionen i dag står 17 familier, der i fællesskab fremstiller en række velsmagende vine. Vi får en rundvisning på vingården efterfulgt af smagsprøver på et par af deres bedste vine.
Dagens sidste stop er hos Bodega Vina Aguyro, som er en mindre, familieejet vindgård. Her får vi også en rundvisning og afslutter besøget med smagsprøver på deres vine ledsaget af hjemmelavede tapas og lidt lokal musik og underholdning.