7 unikke
madoplevelser

Vores 7 favoritter på Gran Canaria

De lokale på Gran Canaria sætter stor pris på god mad, og på øen venter mange skønne madoplevelser, uanset om du besøger enkle strandbarer, klassiske kanariske restauranter eller kreative fusionsrestauranter, der eksperimenterer med menuen. Her får du syv gode tips til restauranter, som du vil huske efter ferien er slut.

4 RESTAURANTER PÅ SYDKYSTEN

Autentisk kanarisk madoplevelse på Playa bar El Boya

FOLKELIG STRANDBAR

Playa bar El Boya
C/. Santa Agueda 32, El Pajar, Arguineguin | barplaya.com

Hvis du er ude efter noget ægte kanarisk, går du ikke forgæves hos denne superenkle restaurant udenfor Arguineguin. Lad dig ikke skræmme af plastikmøblerne og det høje lydniveau – belønningen venter i form af frisk fisk og minutfriske tapasretter: perfekte calamares, friterede sardiner, saftig paella og andre retter, som laves af det, huset og sæsonen har at byde på netop på dagen. Betjeningen er hurtig og uden dikkedarer, stedet er folkeligt, billigt og meget populært. Et nummersystem sørger for den rette placering i køen til et bord; du får nummeret i baren, når du fortæller hvor mange, I er. Nap noget at drikke og slå dig ned, mens du venter – du vil ikke blive skuffet.

Ønsker du perfekt tilberedt kød, er Grill El Asador stedet for dig

ARGENTINSK FAVORIT

Grill Asador Esteban & Carmelo
Avenida Tirajana 24, Playa del Inglés

Er du glad for kød, er der mange valgmuligheder på øen, men det er ikke alle, der udvælger og tilbereder kvalitetskød med den største omhu. På hovedgaden i Playa del Inglés ligger denne grillrestaurant, som er en af de mest populære steder for kødelskere på Gran Canarias sydlige del. Kødet er af god kvalitet, tilberedes efter ønske og serveres med godt tilbehør og saucer. Maden er enkel, uden omsvøb og priserne ligger i mellemklassen – et stykke perfekt grillet oksefilet med valgfrit tilbehør koster ca. 140 kroner.

Spektakulær indretning på Samsara

EN ASIATISK DRØM

Samsara
C.C. La Charca, Calle Oceanía, Maspalomas. | samsara-gc.com

Hvis du har noget at fejre eller ønsker en oplevelse ud over det sædvanlige, så tag til denne restaurant i Maspalomas, hvor det kanariske værtspar har skabt deres drøm om en asiatisk restaurant. Indretningen er spektakulær med hundredvis af Buddhastatuer og andre orientalske indslag. Værtsparret, som begge hedder Juan, ønsker at give de besøgende en helhedsoplevelse med et kreativt, professionelt køkken og kunsterisk udsmykkede retter i et pragtfuldt miljø. I parrets køkkenhave udenfor Telde dyrkes restaurantens grøntsager og frugter, også den asiatiske jackfruit, som trives i det kanariske klima. Portionerne er store og kan deles i to, hvilket gør, at gennemsnitsprisen for et måltid lander på omkring 275 kroner.

222 SW bar & grill ligger på øverste etage i Hotel Radisson

MICHELINSTEMNING MED UDSIGT

222 SW bar & grill
Radisson Blue, Barranco de la Verga, Arguineguin | 222swbarandgrill.com

Moderne, elegant og sofistikeret! Restauranten på øverste etage i Hotel Radisson kunne ligge i en af verdens storbyer, men så havde den ikke haft den fantastiske havudsigt, du får her. Indretningen er stilfuld, betjeningen perfekt og maden er en fryd for både øjne og smagsløg. Det sidste er ingen tilfældighed – kokken Marcelo Silva Rodriguez har ikke kun en fortid på Gran Canarias mest eksklusive restaurant Aquarella, men også på danske Noma. Det er vanskeligt at fremhæve noget særligt på det fremragende menukort. Sashimien tager dig en tur i den syvende himmel og andeleverterrinen med hjemmelavet abrikosmarmelade og brioche er guddommelig. Ikke billigt, nej, men heller ikke dyrere end en god restaurant i mellemklassen herhjemme.

3 SPISESTEDER DER ER VÆRD AT KØRE EFTER

Udenfor byen Firgas ligger familiære Restaurante Irejul

KANARISKE SPECIALITETER

Restaurante Irejul
Hotel Melva suit, Villa de Firgas, La Caldera | facebook.com/hotelmelvasuite

Hvis du har lejet en bil, kan du på en tur gennem øens centrale del mætte øjnene med et smukt og grønt landskab, og den smukke tur kan passende krones med et besøg på denne restaurant uden for den pittoreske by Firgas. Her får du en god, smagfuld og meget billig madoplevelse i en hyggelig atmosfære. Hotellet, som restauranten ligger i, er bygget i 2014 i holdbare kvalitetsmaterialer, og kvalitet er også kodeordet for restauranten. Retterne baseres på lokalt producerede økologiske sæsonvarer fra køkkenhaven. Menuen udgøres af både kanariske specialiteter som potaje de berros, grøntsagssuppe med brøndkarse og langtidstilberedte kødretter samt frisk fisk og lækre desserter. De fleste af gæsterne er lokale, og derfor er der et stort udvalg af moderne tapasretter.

Al mad på Martell tilberedes af sæsonens lokale råvarer

HJEMLIGT OG LOKALT

Casa Martell
Ctra del Centro Madroñal 55, St Brigida | Tel: +34 928 64 12 83

På vejen gennem Tafira og Santa Brigida sydvest for Las Palmas ligger smukke villaer, og strækningen byder på mange pragtfulde udsigter. Restauranten Casa Martell ligger her i en gammel kolonialforretning, som for omkring 100 år siden blev ombygget til restaurant af familien Martell, der fortsat driver stedet. Ejeren Antionio Martell vil ikke drive en traditionel restaurant med faste menukort, men foretrækker at servere med, der baseres på nøje udvalgte lokale råvarer, der købes på dagen. Maden er traditionel, rustik og udsøgt. Vinen kommer fra egen bodega.

Uanset om du besøger restauranten for at fejre en fødselsdag eller for at få en romantisk middag, føler du dig hjemme og varmt velkommen i de hyggelige omgivelser med ild i kaminen.

Restauranten er altid velbesøgt, så det anbefales at bestille bord på forhånd.

El Embarcadero er en klassiker på lystbådehavnen i Las Palmas

KLASSISK PÅ MARINAEN

Restaurante El Embarcadero
Muelle Deportivo, Las Palmas | restauranteembarcadero.com

Lystbådehavnen i Las Palmas har i de senere år oplevet en opblomsting. Nye barer og spændende restauranter er skudt frem. Denne restaurant er imidlertid en klassiker med stamgæster fra den øvre middelklasse, familier, selskaber og forretningsfolk. Det kreative køkken laver moderne middelhavsretter baseret på sæsonens råvarer. Der er stor vægt på fisk og skaldyr, men du kan også få gode retter med kød. Det maritime miljø ved et hav af duvende master er med til at skabe en særlig atmosfære og sejlerstemning, især når solen skinner. Restaurantens bar besøges gerne af forbipasserende, der vil nyde en forfriskning i dejlige omgivelser. Restaurantens ejere Rafael Bueno og John Vriethof er begge uddannet fra den prestigefyldte kokkeskole Hofman i Barcelona, og de driver desuden restaurant Patalan i samme område.

DE KANARISKE ØER

Spies har haft rejser til De Kanariske Øer siden 1958 og tilbyder mange gode hoteller på Gran Canaria, Tenerife, La Gomera og Fuerteventura.