Rejs med Carsten Palmer & Trine Winther

Vandring på Gran Canaria

Vandringer på Gran Canaria med Carsten Palmer & yoga med Trine Winther

Hvornår: 11/1 - 20/1 2025
Pris: 12.850,- pr. person inkl. morgenmad
Afrejse fra: København og Billund

Er du til vandreture i dramatisk landskab og med storslået naturoplevelser så er denne vandring med Carsten Palmer helt sikkert noget for dig.
Carsten Palmer og hans team af lokale guider har sammensat en helt eventyrlig vandreuge hvor du får set hvad Gran Canaria også kan byde på andet end øens smukke strande og byliv.
Du får motion i fællesskab med andre og alle sanser kommer i spil undervejs. Under vandringen er der tid til ro og fordybelse når vi er langt væk fra turistområderne.

Puerto de Mogán

Program

På denne vandreferie kommer du tæt på naturen og oplever forskellige unikke områder på øen.

Er du mere til yoga?
Rejsen er både velegnet til dig, der rejser alene, og til dig, der rejser sammen med en partner eller ven, som ikke nødvendigvis deler din interesse for vandring da denne vandreferie er kombineret med en yogarejse med Trine Winther .
I løbet af ugen kan du også se frem til en dag med dygtige yogainstruktør Trine Winther. Trine har udvalgt yogaøvelser, der er særlig brugbare i forbindelse med vandring. Derudover får du bl.a. undervisning i åndedrætsøvelser der kan være særdeles nyttige når du skal klare stigningerne under vandring. Glæd dig, det er selvforkælelse på højt plan.

Fælles spisning
Om aftenen er der mulighed for fællesspisning i hotellets restaurant for dem, der gerne vil spise sammen. Det er en hyggelig stund, hvor vi kan dele dagens oplevelser og nyde hinandens selskab.
Mogan er en charmerende by kendt for lokale og hyggelige restauranter, en fiskerby med ny og gammel arkitektur, hyggelige bilfri gader, nærliggende strand, en sand perle på Grand Canarias sydvestkyst.
Du kan se mere om vandringerne via dette link: (her sættes link ind med beskrivelse af turene).

Når dagens rute er tilbagelagt, bliver der tid til afslapning og en velfortjent “after workout”, hvor hotellet byder på en kold øl og lidt snacks.
Om aftenen er der fællesspisning i hotellets restaurant for dem, der gerne vil spise sammen. Det er en hyggelig stund, hvor vi kan dele dagens oplevelser og nyde hinandens selskab.

Program dag for dag

Lørdag den 11. januar 2025
Ankomst til hotellet og velkomstmøde.

Søndag den 12. januar 2025
Roque Nublo og Gran Canarias højeste vinmarker.
Beskrivelse: Under denne vandretur vil vi opleve Gran Canarias betagende skønhed en vandretur til Roque Nublo og øens højeste vinmarker med start fra La Goleta. Mens den tidlige morgensol filtrerer gennem de duftende fyrretræer, begiver vi os ud på en rejse til en af verdens største monolitter: Roque Nublo. Hellig for den før-spanske befolkning, fortsætter denne tårnhøje klippe med at betage besøgende fra fjern og nær. Efter at have undret os over Roque Nublo, går vi ned gennem den frodige fyrreskov til den charmerende grottelandsby La Culata de Tejeda. I januar er landsbyen udsmykket med delikate lyserøde og hvide mandelblomster, hvilket skaber en malerisk kulisse for dit eventyr. Vores indsats bliver rigt belønnet, da vi ankommer til Bodega Bentayga, Gran Canarias højeste vinmarker. Bodegaen ligger midt i et fantastisk bjerglandskab og giver et indblik i øens vinfremstillingstraditioner. Vi vil nyde den unikke smag af lokalt producerede vine, mens vi nyder panoramaudsigten over det barske landskab.

Du har mulighed for at vælge 2 versioner af turen:

  • Kort version: 5,5 km, opstigning 150 m, nedstigning 500 m.
  • Lang version: 8,3 km, opstigning 280 m, nedstigning 580 m.

Mandag den 13. januar 2025
Frodig Laurel Forest
Beskrivelse: Vi tager på en rejse ind i hjertet af Gran Canarias fortryllende laurbær skov, begyndende i den maleriske landsby af Firgas. Som den tidlige morgensol kaster sine gyldne stråler, vi stiger ned ind i det frodige dyb af en af de øens mest grønne kløfter: Barranco de Azuaje. At træde ind i en ægte jungle-oase, hvor tårnhøje træer baldakin over hovedet og en symfoni af fuglekald fylder luften. Vi klatrer ud af kløften og følger efter et spor, der fører til det forladte hulelandsbyen Doramas. Ifølge legenden er denne skjulte enklave tilvejebragt helligdom til krigere under Spansk erobring, der tilføjer et lag af intriger til vores vandretur. Mens vi krydser det barske terræn, er vi fordybet i omgivelsernes rige historie og naturlige skønhed. Stien snor sig langs kanten af Jomfruens ravine, der tilbyder panoramaudsigt over det frodige landskab nedenfor. Til sidst, går det ned til kløftbedet, hvor raslende blade danner en fredfyldt baggrund for vores eventyr.

Du har mulighed for at vælge 2 versioner af turen.

  • Kort version: 6,5 km, opstigning 350 m, nedstigning 310 m
  • Lang version: 10,7 km, opstigning 520 m, nedstigning 420 m

Tirsdag den 14. januar 2025
Yogalærer Trine Winther vil tage sig kærligt af jer i yoga pavillonen. Der vil være en session morgen og eftermiddag. Du kan godt glæde dig til en dag med selvforkælelse.
Trine vil introducere jer for energi øvelser, en del af det vi også kalder Qi gong træning. Øvelserne åbner kroppens energi flow og gennemstrømning af blod i muskler, væv og
organer. En virkelig god måde at oplade kroppen og fremme restitution efter træning og vandring.
Trine har udvalgt yogaøvelser, som er særlig brugbare I forbindelse med vandring. Øvelserne vil løsne spændte muskler og give en skøn og afslappende følelse I krop og sind. Der vil altid være alternativer, hvis du er begrænset i nogle af øvelserne.
I vil også blive undervist i åndedrætsøvelser. Åndedrættet har stor betydning for din ydeevne og evne til at regulere dit nervesystem. Med et bevidst og fuldendt åndedræt vil
du opleve at være mere udholdende og klare stigninger på vandreture med mere balanceret puls og en bedre iltning af muskler og hjerte. Med et bevidst åndedræt træner du også dit nærvær, dit fokus og din koncentrationsevne.

Onsdag den 15. januar 2025
Hippier og palmelunde i Santa Lucia.
Beskrivelse: Denne vandretur tager os med på en fængslende rejse gennem Gran Canarias fineste og reneste palmelunde, begyndende i den charmerende landsby Santa Lucia. Beliggende midt i dybe kløfter og fremviser traditionel kanarisk arkitektur, tilbyder Santa Lucia et malerisk udgangspunkt for vores eventyr. Da vi begiver os ud på vores vandretur, er vi omgivet af dramatiske landskaber, med dybe kløfter, der giver en fantastisk kulisse til de traditionelle huse. Da vi falder ned i Tirajana-kløften, bliver vi mødt af et syn af grønne palmer og levende siv, der farver de røde kløfter. Her, midt i den frodige vegetation, støder vi på hippier, der bor i træhuse beliggende i palmetræernes krone, hvilket tilføjer et unikt touch til vores udforskning. Når vi klatrer ud af kløften, følger vi en sti, der fører os til den fængslende landsby La Sorrueda. Her, omgivet af palmelunde, finder vi en charmerende lokal bar, der tilbyder hjemmelavede tapas, der giver en perfekt mulighed for at tanke op og fordybe os i den autentiske atmosfære.

Du har mulighed for at vælge 2 version af turen.

  • Kort version: 6,9 km, opstigning 110 m, nedstigning 320 m
  • Lang version: 10,2 km, opstigning 250 m, nedstigning 330 m

Torsdag den 16. januar 2025
Stræk og triggerpunkt massage med Carsten kl. 10.00-11.30.
Eftermiddagen kan bruges præcis, som man har lyst til. Udflugt på egen hånd eller bare ligge ved poolen og give benene en velfortjent pause.

Fredag den 17. januar 2025
Gran Canarias højeste top.
Beskrivelse: Vi begiver os ud på denne ekstraordinære vandretur, en sand perle blandt eventyr! Vores rejse fører os til toppen af øens storhed, den berømte "Pico del Pozo de las Nieves", der står højt som en af de højeste tinder. Undervejs bliver vi mødt af det betagende syn af Roque Nublo, der kaster sin majestætiske skygge over landskabet. Fortsætter vi frem, støder vi på den ærefrygtindgydende La Ventana del Nublo, et naturligt vidunder, der ligner en vinduesramme. Når vi kigger gennem denne fortryllende ramme, ser vi Gran Canarias ikoniske vartegn, et syn at se. Ud over denne storslåede monolit strækker vores blik sig til horisonten, hvor silhuetten af Tenerife og den tårnhøje top af Spaniens højeste bjerg, stratovulkanen El Teide, fanger vores sanser. Gennem hele vores ekspedition krydser vi under den trøstende baldakin af aromatiske fyrreskove, et fristed af ro midt i naturens pragt.
Distance: 7,5 km, opstigning 340 m, nedstigning 360 m.

Lørdag den 18. januar 2025
Hjemrejse.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Din rejseleder

Carsten Palmer

Carsten Palmer

Gruppeleder på rejsen er Carsten Palmer. Han er 55 år, han elsker at være aktiv i sin fritid, og bruger meget tid på cykling, yoga, fitness og så elsker han at gå en masse kilometer ude i naturen. Carsten har tidligere været på vandringer i Vietnam, Laos og på Madeira. Carsten har selv gået alle ruterne på Gran Canaria, og har også selskab af professionelle lokale bjergguider, som kender øen ud og ind.

Her skal du bo

Radisson Blu Resort & Spa Mogan er et moderne luksushotel i Gran Canarias nok mest charmerende ferieby Puerto de Mogán. Her bor du i rolige omgivelser med gåafstand til både stranden og de små butikker og restauranter på den hyggelige havn.
Hotellet har et stort udbud af aktiviteter og træning. Du kan blandt andet spille volleyball, tennis og padel. Der er fitness og en udendørs motionsbane med løbespor. I hotellets lækre spaafdeling kan du nyde lidt ekstra selvforkælelse med sauna, opvarmede pools, dampbad og et bredt udbud af velgørende behandlinger.

Praktisk information om rejsen

Hvad indgår i rejsen?

Prisen er 12.850,- pr. person

  • Flyrejse med Sunclass Airlines t/r
  • Mad ombord på flyet
  • 15 kg bagage samt 5 kg håndbagage
  • Bus fra lufthavnen til hotellet t/r
  • Delt dobbeltværlese
  • Morgenmad
  • After Workout 5 dage (tapas, frugt og en øl, vin eller softdrink)
  • Vandringer i følge program
  • Vinsmagning og tapas på
  • Dansk rejseleder på alle vandringer
  • Lokalguide på alle vandringer
  • Yoga

Prisen er pr. person ved to personer i delt dobbeltværelse

Bo alene

Tillæget for at bo alene i værelset er kr. 2.300,-

Vær opmærksom på

  • Rejsen bliver gennemført ved min. 15 deltagere, og der er plads til maks. 30 deltagere.
  • Alle vandringer er med dansk rejseleder og engelsktalende lokalguide
  • Det er muligt at tilkøbe madpakker til vandringerne på hotellet.
  • De spanske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten skal betales direkte til hotellet ved check-in og koster 4 euro pr. værelse pr. nat.

Anbefalet udstyr til vandring:

Vandringerne har en længde på mellem 3-10 km. med elevation. Det er derfor en fordel at være i form til vandring, men ikke nødvendigt med erfaring fra bjergvandring i øvrigt.
Gran Canaria har et behageligt klima, men på vandreturene er det en god ide at gardere sig med tøj, der passer til det omskiftelige vejr.

• Tøj efter trelags-princippet. Varmt og svedtransporterende inderlag, varmt og isolerende mellemlag og et vindtæt og eventuelt vandtæt yderlag.
• En rygsæk med god bærekomfort.
• Solbriller og solhat.
• Drikkedunk.
• Vandresko/løbesko med ydersål til varieret underlag – god ide at fodtøjet er ”gået til ”
• Vandrestave - ikke et must, men rare at have.

Om flyrejsen

Vi flyver med Sunclass Airlines.

Afrejse fra København kl. 07.00, ankomst på Gran Canaria kl. 11.00
Hjemrejse fra Gran Canaria kl. 12.40, ankomst i København kl. 18.50

Afrejse fra Billund kl. 07.20, ankomst på Gran Canaria kl. 11.25
Hjemrejse fra Gran Canaria kl. 12.45, ankomst i Billund kl. 18.35

Vi tager forbehold for ændringer i flytiderne.

Spørgsmål og yderligere information

Spies Sport
Tlf.: 7070 1051 mandag-fredag kl. 10-12
sport@spies.dk